nieuws

Spar op locatiejacht voor buurtsupers

Nieuws

BAKKERSWERELD – Spar wil het winkelbestand het komende jaar uitbreiden. De buurtsuperformule is op zoek naar locaties in heel Nederland.

Spar op locatiejacht voor buurtsupers

BAKKERSWERELD – Spar wil het winkelbestand het komende jaar uitbreiden. De buurtsuperformule is op zoek naar locaties in heel Nederland.
 

Dit zegt algemeen directeur Harrie ten Have van Spar Nederland tegenover het Algemeen Dagblad . Hij wil het huidige aantal winkels van 325 uitbreiden met minimaal tien winkels in 2007.
Spar vestigt zich alleen in wijken of plaatsen met 2.000 tot 4.000 inwoners, waar geen andere concurrent aanwezig is.
 
Resultaat
De drang om uit te breiden komt voort uit de goede resultaten die het concern boekt, stelt Ten Have. ‘We hebben een prachtig jaar achter de rug en gaan een fantastisch jaar tegemoet. Er is echt een markt voor onze formule van betrokken buurtsupers die midden in de gemeenschap staan.’
Volgens Ten Have wordt Spar Nederland regelmatig gepolst door concurrerende ketens om kleine noodlijdende supermarkten over te nemen. ‘Kleine kernen zijn voor andere concerns niet interessant. Zij willen grote supers opzetten en genereren er onvoldoende omzet. Vaak hebben ze kleine filialen die ze graag verkopen. Ze bellen ons zelf op.’
 
Modernisering
Spar is momenteel druk doende zijn winkelformules te moderniseren. Eerder dit jaar opende Spar in Groningen de eerste Spar Express. Ook bouwt Spar veel oudere winkels om naar Spar Champions League, de nieuwste generatie Spar buurtwinkels. Eind 2006 waren 24 buurtsupers omgebouwd naar de nieuwe generatie. Eind 2007 moeten 64 winkels zijn omgebouwd. Later dit jaar krijgen de circa vijftig Spar-winkels op campings en recreatiecentra een eigen formulenaam.
Reageer op dit artikel