nieuws

Mogelijk einde aan hoge energiekosten

Nieuws

BAKKERSWERELD – Aan de hoge energiekosten komt mogelijk een einde. De NBOV, NBC, Beko Advies en Energiecentrum hebben de handen ineen geslagen om de energiekosten te verminderen.

Mogelijk einde aan hoge energiekosten

BAKKERSWERELD – Aan de hoge energiekosten komt mogelijk een einde. De NBOV, NBC, Beko Advies en Energiecentrum hebben de handen ineen geslagen om de energiekosten te verminderen.

De NBOV werkt al enige tijd samen met het Energiecentrum om energiebesparing in de bakkerijbranche te bevorderen. De bedoeling van het nieuwe project is het in kaart brengen van het energieverbruik binnen de bakkerij om uiteindelijk tot besparingsadviezen en dus afnemende energiekosten te komen. Het streven is dit project nog voor de zomer van 2007 af te ronden.
 
Samenwerking
Om het project zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren, hebben de NBOV en het Energiecentrum de samenwerking gezocht met Beko Advies en het NBC. Chiel van den Hout van Beko Advies: ‘We bundelen op deze manier onze deskundigheid op divers gebied. Ik heb hier een heel goed gevoel bij.’ Beko Advies heeft een lijst gemaakt van bakkerijen die in aanmerking komen voor een onderzoek. Op basis van deze lijst zijn vijf bedrijven geselecteerd die geïnventariseerd worden naar hun gas- en elektriciteitsverbruik. De vijf geselecteerde bedrijven zijn representatief voor de gehele bakkerijbranche, namen zijn niet bekendgemaakt.

Reageer op dit artikel