nieuws

Massale invoer pinnen op de markt

Nieuws

BAKKERSWERELD – Consumenten kunnen binnenkort op alle markten betalen met een betaalpas. Koepelorganisatie Centrale Vereniging Ambulante Handel (CVAH) verwacht op korte termijn een overeenkomst te sluiten met een financier en een leverancier van een groot aantal pinautomaten.

Massale invoer pinnen op de markt

BAKKERSWERELD – Consumenten kunnen binnenkort op alle markten betalen met een betaalpas. Koepelorganisatie Centrale Vereniging Ambulante Handel (CVAH) verwacht op korte termijn een overeenkomst te sluiten met een financier en een leverancier van een groot aantal pinautomaten.

Dat zegt voorzitter Henk Achterhuis van de CVAH tegenover De Twentsche Courant Tubantia. Volgens de voorzitter van de landelijke marktbond hebben de ambulante handelaren in veel opzichten baat bij de invoering van pinbetalingen op de markt. Klanten hebben een sterke behoefte om te kunnen pinnen op de weekmarkt, aldus Achterhuis. ‘We zijn een van de weinige beroepsgroepen waar nog veel cash in kas is. Uit veiligheidsoverwegingen is dit een goede zaak.’

Reageer op dit artikel