nieuws

KvK waarschuwt voor ‘gratis afmelden

Nieuws

BAKKERSWERELD – De Kamer van Koophandel waarschuwt voor een nieuwe vorm van fraude. Het ‘gratis afmelden.

KvK waarschuwt voor ‘gratis afmelden

BAKKERSWERELD – De Kamer van Koophandel waarschuwt voor een nieuwe vorm van fraude. Het ‘gratis afmelden.’

Wanneer een ondernemer aangeeft dat hij geen interesse heeft in een aanbieding, wordt gevraagd of hij zich schriftelijk wil afmelden. Het ‘afmeldformulier’ is soms een contract.
‘Het is in zo’n geval belangrijk om goed te letten op de inhoud van de brief. En vooral waarom een handtekening nodig is. Het is een bekende truc van malafide bureaus om ondernemers op deze manier aan een verplichting vast te binden’, aldus de KvK. De veiligste manier in dit geval is om zelf opgestelde afmeldingsbrief te verzenden, zonder handtekening. Het typen van de naam is voldoende. De KvK schrijft op haar website dat telefonische aanbiedingen dan zullen stoppen.
Hulp
Om het getreiter van malafide bureautjes te verminderen, is het raadzaam om de onderneming aan te sluiten bij Stichting Infofilter, aldus de KvK. Dat is een organisatie die strijd tegen ongewenste post en -toenadering.

Reageer op dit artikel