nieuws

Biologische bakkerij in Haarlem

Nieuws

BAKKERSWERELD – De stad Haarlem is een biologische bakkerij rijker. De eigenaren Frank van der Wal en Janneke van Gaal openden eind december de deuren van ’t Wereld Bakkertje

Biologische bakkerij in Haarlem

BAKKERSWERELD – De stad Haarlem is een biologische bakkerij rijker. De eigenaren Frank van der Wal en Janneke van Gaal openden eind december de deuren van ’t Wereld Bakkertje’

De bakkerij is honderd procent biologisch en is SKAL gecertificeerd. Van der Wal: ‘Wij hebben bewust gekozen voor biologisch, om aan te tonen dat je met natuurlijke, basisproducten ook heerlijke broden kunt maken.
 
 
Openheid
Mensen willen graag weten wat er in het brood zit, daar zijn we dan ook open in. Vandaar ook het open karakter van de bakkerij en winkel.’ Midden in de zaak is een houtoven geplaatst waar in de producten worden gebakken.
 
Modern
De winkelinrichting omschrijft Van der Wal als ‘modern.’ Biologisch heeft een wat oubollig karakter dat hopen wij te veranderen.’ Naast Nederlandse soorten brood bestaat het assortiment uit broden uit de hele wereld zoals: Afrikaanse Mouna;s en Zweedse Saffraanbroodjes. ’t Wereld Bakkertje biedt ook banket aan. De inrichting is gebeurd in samenspraak met een binnenhuis architect, de machines zijn afkomstig van Van Keulen Bakkerijmachines uit Nijverdal. 

Reageer op dit artikel