nieuws

Ammerlaan in Bleiswijk 111 jaar

Nieuws

BAKKERSWERELD – Bakkerij Ammerlaan uit Bleiswijk bestaat dit jaar 111 jaar. Om dit te vieren wordt deze week grootbrood verkocht voor 111 eurocent. De komende drie weken volgen diverse andere aanbiedingen.

Ammerlaan in Bleiswijk 111 jaar

BAKKERSWERELD – Bakkerij Ammerlaan uit Bleiswijk bestaat dit jaar 111 jaar. Om dit te vieren wordt deze week grootbrood verkocht voor 111 eurocent. De komende drie weken volgen diverse andere aanbiedingen.

Daarnaast is de bestaande stempelkaartactie uitgebreid. Uit volle ingeleverde stempelkaarten worden dit jaar elke maand vier winnaars getrokken. De hoofdprijs is een fiets, de overige drie klanten krijgen een boodschappenmand gevuld met eigen producten. Ammerlaan werkt al elf jaar met een stempelkaart.
 
Groei
De eerste bakker Ammerlaan begon in 1896 een bakkerij in de Dorpsstraat in Bleiswijk. In de loop der jaren werd het pand regelmatig uitgebreid en vernieuwd. Behalve in deze winkel had het bedrijf ook zeven ventwijken. Toen Zoetermeer in de jaren ’70 en ’80 uitdijde tot een grote stad, opende Bakker Ammerlaan er meerdere winkels. Inmiddels heeft het bedrijf zes vestigingen in Zoetermeer. Ook kwamen er winkels in Rotterdam, Bergschenhoek, Waddinxveen, Pijnacker, Nootdorp en Schiedam.
Door deze groei werd de oude bakkerij te klein en ontstond het plan om een nieuw pand te bouwen. Sinds 2002 bakt Bakker Ammerlaan het brood en banket in de nieuwe bakkerij, ook in Bleiswijjk. In totaal beleveren ze negentien winkels, die in een straal van zo’n twintig kilometer om het bedrijf liggen.

(Telstar nieuws)

Reageer op dit artikel