nieuws

Ficus Carica

Nieuws

De smaak van deze bonbon wordt nog niet zo vaak gebruikt in de Nederlandse chocolaterie. De bonbon is opgebouwd uit 1 op 1 marsepein en fijngemalen verse vijg. Hierop wordt een ganache gespoten en als laatste door de pure chocolade gehaald.

Ficus Carica

De smaak van deze bonbon wordt nog niet zo vaak gebruikt in de Nederlandse chocolaterie. De bonbon is opgebouwd uit 1 op 1 marsepein en fijngemalen verse vijg. Hierop wordt een ganache gespoten en als laatste door de pure chocolade gehaald.
 

RECEPT
 
Ganache
90 gram room
50 gram blanke stroop
20 gram boter
300 gram puurvorm
30 gram Feigling esprit
Room, blanke stroop en boter aan de kook brengen. Als dit geheel kookt op de chocolade gieten. Als laatste de alcohol toevoegen.
 
Marsepein
300 gram verse vijg
300 gram marsepein
Dit alles goed mengen.
Marsepein uitrollen op 5 millimeter. Ganache opspuiten in de gewenste vorm. Door de pure chocolade halen.
 
Foto: Capital Photos
 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels