nieuws

Enzym gaat verkruimelen brood tegen

Nieuws

BAKKERSWERELD – Danisco uit Denemarken brengt een nieuw ontwikkeld enzym op de markt voor de bakkerijindustrie. Het enzym grindamyl powerfresh zorgt voor een betere consistentie en een langere houdbaarheid.

BAKKERSWERELD – Danisco uit Denemarken brengt een nieuw ontwikkeld enzym op de markt voor de bakkerijindustrie. Het enzym grindamyl powerfresh zorgt voor een betere consistentie en een langere houdbaarheid.
 

Het enzym zorgt ervoor dat het brood minder verkruimeld en vergemakkelijkt daardoor het productieproces. De consument kan het brood beter snijden en smeren zonder dat het uit elkaar valt, aldus het concern. Volgens Danisco kan het enzym worden toegepast in onder meer toastbrood, tortillas en brood voor hot dogs. Grindamyl powerfresh is ontwikkeld in het Amerikaanse dochterbedrijf Genencor.
Bron: Elsevier Voedingsmiddelen Industrie
 
 

Reageer op dit artikel