artikel

Bakkerij Bocxe, Rodenburg en Out maken beste speculaas

Nieuws

Bakkerij Bocxe, Rodenburg en Out weten hoe ze speculaas moeten bakken. Zij wonnen de vakwedstrijden speculaas tijdens de Najaarsdag van Backershuys en back Beko IJsselstreek.

Bakkerij Bocxe, Rodenburg en Out maken beste speculaas

Naast gevuld speculaas konden de bakkers hun speculaas klein zonder en met amandelen laten keuren. 180 speculaasproducten werden ingeleverd bij de consumenten- en vakjury.

Oordeel
Opmerkelijk was het verschil in waardering van de consumenten- en vakjury. De jury is van mening dat de bakker een goede mix moet zien te vinden in wat de consument wenst en wat vaktechnisch nodig is om een kwalitatief goed product te maken. De consument kiest in eerste instantie ‘op het oog’ en hoe het product en de verpakking eruit zien.

De Najaardag werd gehouden op 1 oktober in Aviodrome in Lelystad. Zeshonderd bakkers en branchegenoten  (circa 250 bedrijven) waren aanwezig. Ruim zestig leveranciers gaven de leden de gelegenheid om extra inkoopvoordeel te behalen op het najaarsassortiment.

Speculaas klein zonder amandelen (56 stuks):

1e prijs: Bakkerij Bocxe – Badhoevedorp

2e prijs: Echte Bakker Van der Veer- Barneveld

3e prijs: Bakkerij Olink – Maarssen

Speculaas klein met amandelen (67 stuks):

1e prijs: Patisserie Huize Rodenburg – Haren

2e prijs: Echte Bakker Van der Veer – Barneveld

3e prijs: Brood- en Banketbakkerij Jan Westerbos – Mijdrecht

Gevulde speculaas (58 stuks):

1e prijs: Bakker Out – Ouderkerk a/d Amstel

2e prijs: Brood- en Banketbakkerij Jan Pieter Duin – Tiel

3e prijs: Bakkerij Schrijer – IJsselmuiden

Reageer op dit artikel