nieuws

Japan wint World Juniores Pastry Award

Mensenwerk 58

Het was een nek-aan-nekrace tot de laatste praline en aan het eind van de strijd was het Japan dat op de Sigep 2017 in het Italiaanse Rimini aan de haal ging met de titel Junior World Pastry Champion. De tweede plaats was voor de Italianen, derde werd de Franse équipe.

Japan wint World Juniores Pastry Award
Het erepodium met de Japanners op de hoogste trede. Foto's: Sigep

De strijd, die in het teken stond van het thema ‘The Planet of Fantasy’, tussen de Japanners en het team uit Italië ging tot het eind gelijk op. Het onderlinge verschil in de eindrangschikking was dan ook minimaal: 3.918 punten voor Japan en 3.912 voor de Italianen. Op gepaste afstand, maar nog steeds behorend tot de pastry-elite, volgde Frankrijk met 3.733 punten.

Prijzen

Ook op de afzonderlijke onderdelen waren het Japan en Italië die de prijzen verdeelden:

  • Beste praline: Italië
  • Beste eigentijdse Valrhona chocoladetaart: Italië
  • Beste hygiëne en voorbereiding: Japan
  • Beste chocoladesculptuur: Japan
  • Beste suikersculptuur: Japan
  • Beste ijsdessert in een glas: Japan
  • Beste dessertschotel: Italië
  • Beste presentatietafel: Japan
Reageer op dit artikel