nieuws

Payroll voornamelijk wens van opdrachtgever

Mensenwerk 24

Bij payrolling geeft een bedrijf de verantwoordelijkheid voor zijn werkgeverschap uit handen en komt het personeel in dienst van een payrollonderneming. Via een payrollconstructie wordt de administratie, zoals de salarisadministratie, afdracht van sociale premies, contractbeheer en bijvoorbeeld pensioenen uitbesteed aan een payrollonderneming. Pensioen opbouwen Bijna de helft van het personeel via Payroll (46,5 procent) zou […]

Payroll voornamelijk wens van opdrachtgever
Archief Bakkerswereld

Bij payrolling geeft een bedrijf de verantwoordelijkheid voor zijn werkgeverschap uit handen en komt het personeel in dienst van een payrollonderneming.

Via een payrollconstructie wordt de administratie, zoals de salarisadministratie, afdracht van sociale premies, contractbeheer en bijvoorbeeld pensioenen uitbesteed aan een payrollonderneming.

Pensioen opbouwen

Bijna de helft van het personeel via Payroll (46,5 procent) zou graag pensioen opbouwen. 15,4 procent is door ziekte wel eens langer dan 3 maanden niet in staat geweest om te werken. Bij 28 procent van dit personeel levert de betalingstermijn van opdrachtgevers (gemiddeld 28 dagen) soms financiële onzekerheden op en maar liefst 2 op de 5 (39,8 procent) heeft wel eens te maken gehad met wanbetaling.

Zekerheden

Payroll kan een aantal voordelen bieden op het gebied van sociale zekerheden, zo bouw je na 26 weken verplicht pensioen op en ben je verzekerd tegen de risico’s bij (langdurige) ziekte. Ook zijn zzp’ers beter beschermt tegen het risico op late uitbetaling of wanbetaling.

Reageer op dit artikel