nieuws

Skeelertocht van Keulen naar Van Keulen levert €10.681 op

Mensenwerk 15

De skeelertocht ‘Van Keulen naar Van Keulen’ heeft maar liefst 10.681 euro opgeleverd voor het goede doel. Bakkerij Van Keulen in Gameren deed een flinke duit in de zak met met productverkoop en een prachtige afsluiting van het evenement.

Skeelertocht van Keulen naar Van Keulen levert €10.681 op

In alle vroegte vertrok de skeelergroep ‘In de slag van 150’ vrijdag 24 juni vanuit Keulen in Duitsland naar Bakkerij Van Keulen in Gameren. Daar kwamen de skeelers zaterdag 25 juni aan. Leidinggevende Johan Van‘t Zelfde van Bakkerij Van Keulen draagt het goede doel een warm hart toe en ondersteunde de actie onder meer met productverkoop. ‘Bakkerij van Keulen is altijd bereid om een goed doel te steunen’, vertelt de gedreven bedrijfsleider.

Iets extra’s

In overleg met Peter van de Werken, de penningmeester van de stichting, en Wim van Wijnen, mede-initiatiefnemer en vader van de overleden skeeleraar Gijs van Wijnen, besloot Johan van ’t Zelfde de stichting ‘In de Slag van 150′ te steunen. De stichting heeft tot doel op een sportieve wijze geld in te zamelen voor goede doelen die het lokale welzijn in de Bommelerwaard bevorderen. Enige tijd geleden staken zij de koppen bij elkaar om te praten over een gezamenlijk initiatief om iets extra’s te betekenen in en voor de Bommelerwaard. Daaruit ontstond het skeelerevent ‘Van Keulen naar Van Keulen.’

Bakkerij van Keulen is met de hoofdvestiging in Gameren en onder meer de winkels in Hedel en Zaltbommel niet alleen maatschappelijk en sociaal, maar ook geografisch nauw betrokken bij de regio. De sportieve karakters van Johan, Peter en Wim kwamen ook goed overeen en hun voorliefde voor wielrennen en skeeleren. Zo ontstond dit bijzondere skeelerevenement. De naam was snel gevonden. De skeeleraars reden de  tocht in twee dagen vanuit Keulen naar Van Keulen in Gameren.

Afsluiting

De afsluiting van dit bijzondere evenement was in Gameren op zaterdag 25 juni. Vanaf 14.30 uur zorgde Bakkerij van Keulen een feestelijk onthaal met allerlei hapjes en drankjes. Voorafgaand aan het evenement werd een actie opgezet met de befaamde Teuntjes Appeltaart van Bakkerij van Keulen. ‘Er zijn ontzettend veel appeltaarten besteld en geleverd’, zegt Van’t Zelfde.

De opbrengst hiervan en de inkomsten van de feestelijke zaterdag brachten de totaalopbrengst van het skeelerevenement op €10.681 euro voor de stichting. ‘Het is natuurlijk super om daar iets moois mee te doen in en voor goede doelen in de Bommelerwaard’, aldus Van’t Zelfde.

Johan van’t Zelfde, algemeen manager bij Bakkerij van Keulen, is ontzettend dankbaar voor de spontane medewerking van iedereen. Hij merkt op dat iedereen trots mag zijn op zichzelf en op elkaar. Zo’n mooi bedrag bij elkaar krijgen voor het goede doel is fantastisch. Daar draagt Bakkerij van Keulen graag haar steentje aan bij!’

Reageer op dit artikel