nieuws

Bakkers fietsen met Van Moorsel door Noord-Holland

Mensenwerk 36

Ruim twintig ambachtelijke bakkers hebben dinsdag 7 juni met oud-profwielrenster Leontien van Moorsel een tocht gefietst door Noord-Holland. De fietstocht was georganiseerd door de Stichting Ambachtelijke Bakkerij (SAB).

Bakkers fietsen met Van Moorsel door Noord-Holland
Leontien van Moorsel/Twitter

Onder aanvoering van Van Moorsel deden de deelnemers, gehuld in SAB-wielertenue, tijdens hun sportieve tocht onder andere een molen aan. Via social media lieten verschillende van hen weten het een geslaagde dag te vinden. ‘Dank voor de mooie route. Was een topdag met leuke mensen!’, meldde Steven Faber. ‘Het was een prachtige route en superleuke dag’, schrijft John Smit.’Fijn gereden met leuke, aardige collega’s. Doen we volgend jaar weer’, verheugt Jack de Wit zich al op een volgende editie. ‘Was weer een mooie goed georganiseerde dag met een super ambassadeur voor de ambachtelijke bakkerij’, aldus Jos den Otter.

Ambassadeur

Leontien van Moorsel werd twee jaar geleden benoemd tot ambassadeur van de Stichting Ambachtelijke Bakkerij. Het platform voor promotie en informatie van en voor de ambachtelijke (banket)bakker richt zich op het toekomstperspectief van de ambachtelijke (banket)bakkerij via promotie en het delen van kennis en informatie met vakgenoten. ‘De wereld- en Olympisch kampioene wielrennen heeft een persoonlijk verhaal over presteren, doorzetten, volhouden én gezond genieten, waarin brood en banket een belangrijke rol spelen’, aldus de stichting destijds. ‘Leontien is dagelijks bezig met gezonde voeding. Zij kan met recht het belang van een goede voeding én genieten onderstrepen en deze boodschap meegeven aan de consument. Met haar verhaal en vanuit deze gedachte gaat zij de ambachtelijke bakkerij vertegenwoordigen.’

Initiatief

De Stichting Ambachtelijke Bakkerij is een initiatief van Bakeplus, Beko, Civoba, Tink en NBOV. De stichting biedt praktische middelen die door de (banket)bakker rechtstreeks en individueel kunnen worden gebruikt naar de klant. De stichting is uitsluitend actief voor het ambacht.

Reageer op dit artikel