nieuws

Bakkersopleidingen strijden om jubileumtitel Lekkerste School van Nederland

Mensenwerk 35

Mag Rijn IJssel Vakschool Wageningen zich voor nog eens vijf jaar de Lekkerste School van Nederland noemen? Zeven mbo- en vijf vmbo-scholen strijden dinsdag 31 mei om deze prestigieuze prijs. De wedstrijd vindt vanaf 8.30 uur plaats bij Rijn IJssel aan de Marijkeweg 20 in Wageningen. Om 18.30 uur maakt de organisatie, Stichting Jeugdvakwedstrijden, de winnaar bekend.

Bakkersopleidingen strijden om jubileumtitel Lekkerste School van Nederland
Een showtafel tijdens de jubileumwedstrijd in 2011. Foto: NBOV

Drie leerlingen van elke school maken samen met een coach binnen 4,5 uur één sierstuk en diverse brood- en banketproducten. Eén product moet duidelijk zichtbaar te maken hebben met het thema Olympische Zomerspelen of Jeugdvakwedstrijden 55 jaar.

Eens in de vijf jaar

De wedstrijd ‘Lekkerste School van Nederland’ wordt om de vijf jaar georganiseerd. In 2011 won Rijn IJssel Vakschool Wageningen (mbo) en het Edison College (vmbo) de titel. Naast deze prijs ontvangt één school namens de Nederlandse Brood- en Banketbakkers Ondernemersvereniging de ‘Goed op Weg Prijs’.

Deelnemers

Vanuit het vmbo doen Horeca Vakschool Rotterdam, De Rooi Pannen (Tilburg/Eindhoven/ Breda), Edison College (Apeldoorn), Hubertus Vakschool (Amsterdam) en Gerrit Komrij College (Winterswijk) mee. De deelnemende mbo-scholen zijn Friesland College, Zadkine College, ROC van Amsterdam, Rijn IJssel Vakschool Wageningen, Graafschap College, Summa College en ROC van Nijmegen.

Programma en meer informatie

Kijk voor meer informatie over het programma van de dag en de organisatie, op de website van de Stichting Jeugdvakwedstrijden.

Reageer op dit artikel