nieuws

Crowdfunding levert zonnepanelen op Van Otterloo

Mensenwerk

Bakkerij Tom van Otterloo in De Steeg heeft met een feest de oplevering van 126 zonnepanelen voor zijn bakkerij gevierd. Negentig panelen zijn, in samenwerking met de Rijn en IJssel Energiecoöperatie (REIJE), gefinancierd door de financiële bijdrage van 143 funders. Een klein deel van hen was zaterdagmiddag in de bakkerij aanwezig om het glas te heffen op het resultaat van hun deelname.

Crowdfunding levert zonnepanelen op Van Otterloo
Tom van Otterloo

Tijdens de oplevering dankte Van Otterloo de aanwezige crowdfunders voor hun deelname aan de actie: ‘Het is hartverwarmend te zien dat betrokken klanten van onze beide winkels, leden van REIJE, familie en vrienden een duurzaam hart hebben en hebben bijgedragen aan de verdere verduurzaming van ons bedrijf.’ Door de crowdfunding via REIJE te realiseren worden ook lokale ondernemers versterkt.

Van Otterloo heeft twee winkels: in Arnhem en De Steeg waar ook de bakkerij is gevestigd. Het bedrijf heeft maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan. Van Otterloo participeert in de wijk, werkt bij voorkeur met biologische en/of streekproducten en werkt graag samen met andere lokale ondernemers. Daarnaast is hij al een aantal jaren bezig zijn bedrijf verder te verduurzamen. Het plaatsen van de zonnepanelen is daar een belangrijk onderdeel van.

Reageer op dit artikel