nieuws

Callebaut lanceert ‘Gold’ karamelchocolade

Marktberichten 1538

Chocolademaker Callebaut heeft Gold toegevoegd aan het assortiment: een karamelchocolade. Met deze nieuwe smaak en kleur spelen zij in op de stijgende populariteit van karamel.

Callebaut lanceert ‘Gold’ karamelchocolade
Callebaut lanceert Gold karamelchocolade.

Na meer dan 100 jaar voegt de Belgische chocolademaker Callebaut een nieuwe smaak en kleur toe aan het Finest Belgium Chocolate assortiment: Gold. De nieuwe karamelchocolade biedt chefs en patissiers de mogelijkheid hun klanten te verwennen met de populaire karamelsmaak.

Warme karamel en amber

De kleur van de Gold-chocolade doet denken aan warme karamel en amber, met een gouden tint. De intense karamelchocolade geeft aan iedere toepassing een onverwachte smaakinjectie met rijke tonen van toffee, boter, room en een vleugje zout.

Populaire smaak

Karamel is al jaren een populaire smaak in het gamma bij chocolatiers, bakkers-patissiers en op de kaarten van menig horeca-chef. Die populariteit laat zich ook voelen in de omzet: consumenten zijn bereid om meer te betalen voor karamelchocolade dan voor een chocolade uit het traditionele smaakaanbod.

Duurzame chocolade

Net als de rest van het basisassortiment van Callebaut is de Gold-chocolade duurzaam. Hiervoor wordt integraal samengewerkt met ‘Cocoa Horizons Foundation’, waarmee Callebaut een duurzame toekomst voor cacaoboeren in West-Afrika wil garanderen.

Reageer op dit artikel