nieuws

Ondernemer maakt bonbons gebaseerd op verschillende streken

Marktberichten 1515

Gooise ondernemer Carl Schipper heeft samen met meesterchocolatier Manfred Spaargaren ‘De Gooische Bal’ bedacht. Het succes van de bonbon resulteert nu in de eerste streekbonboncollectie.

Ondernemer maakt bonbons gebaseerd op verschillende streken

‘‘De Gooische Bal’ is een knipoog naar de spreekwoordelijke benaming van de man die je eigenlijk alleen in Het Gooi tegenkomt. Goois accent en gekleed in ‘n rode broek’, aldus Carl Schipper. Samen met meesterchocolatier Manfred Spaargaren bedacht hij een exclusieve bonbon-bal met Gooise honing en een vleugje whisky.

Schot in de roos

De Gooische Bal bleek een schot in de roos. De luxe doosjes gevuld met negen handgemaakte bonbon-ballen worden binnen én buiten de Gooise grenzen gewaardeerd. Reden om ook andere stads- en streekballen te ontwikkelen voor de ondernemer.

De Nederlandse Bal-Collectie

Nu is er De Nederlandse Bal-Collectie. De eerste streekbonboncollectie met varianten als Nederlandse Bal, De Baarnse Bal, De Amsterdamse Bal, De Brabantse Bal en De Haagse Bal. En er staan meer bonbon-varianten op stapel.

De nieuwe Nederlandse Bal-Collectie.
Foto: Hans Timmermans Fotografie.

Reageer op dit artikel