nieuws

ResQ wil voedseloverschot uitbannen met app

Marktberichten 12

‘ResQ Club’ lanceerde donderdag 18 augustus haar app om voedselverspilling tegen te gaan. Via de app bieden zowel restaurants, bakkerijen, cafés en hotels eten aan dat verspild dreigt te raken. Consumenten kunnen dit tegen een gereduceerde prijs kopen.

ResQ wil voedseloverschot uitbannen met app

ResQ Club Oy is een bedrijf dat voedselverspilling tegen gaat. Het bedrijf heeft een dienst en een mobiele app ontwikkeld voor consumenten om eten van bakkerijen, restaurants, cafés en hotels dat verspild dreigt te worden tegen een gereduceerde prijs te kopen. ‘In Amsterdam hebben zich in korte tijd al meer dan 15 restaurants aangemeld en dit aantal groeit dagelijks’, aldus de initiatiefnemers van de Nederlandse ResQ app. De maaltijden worden gekocht via de service en door de consument afgehaald bij de eetgelegenheid.

Finland

ResQ Club is opgericht in Finland en heeft haar service in korte tijd uitgebreid naar Zweden en Estland. Er zijn nu al meer dan 40.000 maaltijden ‘geResQd’ via de service. Donderdag wordt de app in Amsterdam gelanceerd en in september in Utrecht en Den Haag.

Voedseloverschot uitbannen

In Nederland wordt jaarlijks 51 miljoen kilo voedsel weggegooid in restaurants en andere eetgelegenheden. Het bedrijf heeft als doel om in 2030 voedseloverschotten van restaurants, bakkerijen, cafés en hotels in Europa uit te bannen.

Milieu

‘ResQ Club biedt mensen de mogelijkheid om gemakkelijk betaalbare, gezonde gerechten te kopen én om nieuwe restaurants uit te proberen. Op deze manier komt onze service het milieu, consumenten én restaurants ten goede’, aldus de Nederlandse country manager van ResQ Club, David Kloosterboer.

Reageer op dit artikel