nieuws

Ovenbouwer Hebaco viert 65ste verjaardag met open huis

Marktberichten 111

Hebaco Bakovenbouw NV bestaat dit jaar 65 jaar. Om dat te vieren houdt de ovenbouwer uit Nijverdal open huis op 4 en 5 september.

Ovenbouwer Hebaco viert 65ste verjaardag met open huis
Een van de succesnummers van nu is de AeroStaticoven.

Hebaco heeft een reputatie hoog te houden in de ovenbouw. Het is de enige Nederlandse fabrikant van wagenovens. ‘Wij staan klaar om de ovens van de bakkers, het kloppende hart van hun bedrijf, aan de gang te helpen of houden. Het is een continu proces waarin Hebaco al jarenlang een belangrijke rol speelt en wil blijven spelen’, vertelt directeur Alie Dommerholt, die het bedrijf sinds 2012 runt.
Dommerholt heeft het bedrijf klaargemaakt voor de toekomst door te investeren in personeel en materieel. Ook is het dealerschap uitgebreid met onder meer Häussler elektrische en pelletgestookte houtovens. Van deze robuuste, nostalgisch ogende oven installeerde Hebaco nu enkele exemplaren.

Historie

65 jaar geleden richtte Jan Hekman senior in Nijverdal het bedrijf Hebaco op, dat toen vooral gericht was op de regio. Van toeleverancier van oliebranders in Oost-Nederland ontwikkelde het bedrijf zich tot specialist op bakovengebied. Met name na de overname van het bedrijf door Jan Hekman in 1972 neemt de verkoop van gereviseerde bakovens een vlucht. Sinds de jaren 80 zijn ook veel nieuwe ovens verkocht.

Thermische olieovens

In 2005 zet Hebaco als bakovenproducent op de kaart met de lancering van de AeroStatic om te voldoen aan de vraag naar thermische olieovens. Ook verkoopt Hebaco thermische olieovens van de merken Gouet en Parchim.
Met de overname van de servicedienst van Becker/Bongard heeft Hebaco ook de verkoop van het Franse Bongard in huis gehaald. De inschietoven van dit merk is momenteel erg populair. Alie Dommerholt: ‘Bakken op stenen vloeren is momenteel erg populair en daarvoor is de Bongard inschietoven meer dan geschikt.’

Hebaco is in de loop der jaren bij de tijd gebleven. ‘Door het hele palet aan merken en soorten ovens dat het bedrijf verkoopt, en de uiteenlopende werkzaamheden, is Hebaco uitgegroeid tot één van de meest flexibele ovenspecialisten in de markt. Met de kennis en kunde uit de afgelopen 65 jaar zijn we klaar voor de toekomst’, aldus Dommerholt.

Open huis

Op 4 en 5 september houdt Hebaco open huis van 11.00 tot 17.00. Locatie: Nijverheidsweg 15a in Nijverdal.

Reageer op dit artikel