nieuws

Koopmans opent KIEM-innovatiecentrum

Marktberichten 33

Koopmans Koninklijke Meelfabrieken in Leeuwarden opende donderdagmiddag het ontwikkelcentrum KIEM. In deze innovatieve broedplaats komen bakkers, producenten, leveranciers en consumenten bij elkaar om de marktontwikkelingen te volgen en nauw aan te laten sluiten op consumententrends.

Koopmans opent KIEM-innovatiecentrum
Het KIEM-team van Koopmans Koninklijke Meelfabrieken

KIEM staat voor: Koopmans Innovatie Expertise en Molenaarschap. Vanmiddag gingen dus officieel de deuren van het innovatiecentrum open. KIEM is vanaf  nu beschikbaar voor de klanten van Koopmans. Binnen het centrum werken specialisten die continu bezig zijn met innovatie op basis van vragen van klanten en consumententrends.

Meester Boulanger Wietse Schiere demonstreert bijvoorbeeld hoe bakkers hun assortiment kunnen overzetten op diverse meelsoorten uit graan van Nederlandse bodem, die Koopmans ontwikkeld heeft met haar leveranciers.

Productontwikkelaar Judith Kah helpt klanten van Koopmans Foodcoatings bij de implementatie van fry free, een natuurlijk coatingsysteem voor krokante snacks uit de oven.

Hein Pieter Groeneveld helpt klanten bij het ontwikkelen van pure formuleringen en clean-labeloplossingen.

Cees de Haan introduceert brood wat verrijkt is met Aleuron, een natuurlijke tarwezemel.

Veldleeuwerik

Koopmans Koninklijke Meelfabrieken uit Leeuwarden kiest bewust voor duurzame waardecreatie uit graan, samen met leveranciers en klanten in de keten. Voorbeelden hiervan zijn de samenwerking met Stichting
Veldleeuwerik, een intensievere samenwerking met lokale graanproducenten en de aansluiting bij de koplopersgroep van de FNLI.

Sessies

Voor het komende halfjaar zijn al diverse KIEM– sessies ingepland. Op het programma staan specifieke thema’s als koek, Nederlandse tarwe en oliebollen of inspiratie- en ontwikkelsessies voor de klanten van Koopmans Meel en Koopmans Foodcoatings. Door kennis te delen en te ontwikkelen op consumententrends wil Koopmans Meel duurzame waarde creëren in de keten.

Reageer op dit artikel