nieuws

Bakker Deventer Koek in Amerikaanse handen

Marktberichten 19

Bakkersconcern Continental Bakeries, bekend van de merken Haust, Brinky en Bussink Deventer Koek, komt in Amerikaanse handen. Investeringsbank Goldman Sachs en investeerder Silverfern nemen het bedrijf over van het Nederlandse NPM Capital. NPM is een investeringsvehikel van SHV, het concern van de familie Fentener van Vlissingen.

Bakker Deventer Koek in Amerikaanse handen

Continental Bakeries bracht de deal naar buiten zonder financiële details te noemen. Topman Ruud van Henten uitte zich positief over de nieuwe aandeelhouders: ’Met hun steun zullen wij onze groeistrategie verder uitbouwen en onze marktpositie verder verstevigen.’ De overname moet nog wel worden goedgekeurd door toezichthouders.

Bij Continental Bakeries werken ongeveer 1550 mensen, verspreid over meerdere Europese landen. De bakkerij kent via zijn Deventer koek een rijke geschiedenis die terug gaat tot in de 16e eeuw. Tussen 1952 en 1971 was de onderneming onder de toenmalige naam Hooimeijer ook genoteerd aan de beurs van Amsterdam. In 2006 kwam Continental Bakeries in handen van NPM Capital.

Reageer op dit artikel