nieuws

Voedselveilige tapes voor hersluiten foodverpakkingen

Marktberichten

Tapeproducent Supertape in Etten-Leur introduceert EasySeal: zes voedselveilige, hersluitbare tapeconcepten voor het makkelijk openen en hersluiten van flexibele voedselverpakkingen.

Voedselveilige tapes voor hersluiten foodverpakkingen
Supertape

De hersluitbare tapesluiting voorkomt vroegtijdige uitdroging en bederving van voedsel, stimuleert de consumptie van kleinere porties en vermindert voedselverspilling. EasySeal is geschikt voor (in)direct voedselcontact volgens EC-richtlijn nr. 1935/2004 en bevordert gebruiksgemak, kwaliteitsbehoud, consumentenwelzijn en milieubewustzijn.

Koek en brood

Supertape biedt tapeoplossingen voor flowpacks, sta-, punt- en blokbodemzakjes met onder andere kaas, vleeswaren, zoutjes, zoetwaren, koek, brood, deegwaren, koffie, suiker, rijst en pasta. Het advies hangt af van verpakkingsvorm en -materiaal, gewenste mate van openingsgemak en hersluitbaarheid, en productie- en verwerkingscondities. Een fingerlift of loshaallipje creëert daarbij extra openingsgemak. Een bedrukking met een actie, barcode, houdbaarheidsdatum of toelichting op de wijze van hersluiten voegt communicatiekracht toe. De tape laat zich goed machinaal verwerken; de tapeapplicator vergt een lage investering en is makkelijk te implementeren.

Mogelijke besmetting uitgesloten

De hersluitbare tapestrip, tapewrap, tapeseal, bagseal, label en geïntegreerde label voldoen in elk opzicht aan de product- en proceseisen die de wet aan voedselveilige tapes stelt. De tapes bestaan enerzijds uit voedselveilige bestanddelen. Zo heeft een onafhankelijk laboratorium de lijmen op migratie-eigenschappen getest. Anderzijds worden de tapes in een ISO-22000/HACCP-gecertificeerde omgeving geproduceerd. Ongediertepreventie, kwaliteits- en hygiënecontroles en schoonmaak- en glasbreukprocedures sluiten mogelijke besmetting uit.

Leidende producent

Sinds 1962 heeft Supertape zich ontwikkeld tot één van Europa’s leidende producenten in onder andere duct, dubbelzijdige, hersluitbare en verpakkingstapes. De tapespecialist ontwikkelt zijn eigen lijmrecepturen en beschikt over moderne coating- en convertingtechnologieën om de tape te belijmen, snijden, steken en stansen. Bij de vijf vestigingen in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Engeland en Polen werken circa 200 medewerkers.

Reageer op dit artikel