nieuws

Turnkey-concept Bakery Market krijgt nieuwe loot

Marktberichten

Bakery Market voegt een nieuwe loot toe aan zijn concept: de Bakery Market Ondernemers Groep. B.O.G. is een netwerkgroep van ondernemers die een turnkey-winkelbakkerij zijn begonnen of overwegen ermee te starten.

Turnkey-concept Bakery Market krijgt nieuwe loot
Bakery Market - geen formule maar een concept.

Bakery Market is een initiatief van de gezamenlijke Beko-bedrijven, Bakery Institute, TenBa Bakkerij Advies|Taxatie|Realisatie en Van Stuk Interieurontwerp. Na de introductie op de Beko Najaarsdagen in 2014 blijkt dit turnkey-concept een groot succes te zijn, zo laat Beko weten.

Tegelijkertijd is het besef gegroeid dat er meer komt kijken bij het goed organiseren van een winkelbakkerij dan alleen het inrichten ervan. Dat heeft de partners ertoe aangezet deze extra loot toe te voegen.

Het concept

Bakery Market is een winkelbakkerij-concept voor bakkers met filialen, die willen
groeien enerzijds, en voor startende ondernemers in het bakkersvak anderzijds. Met Bakery Market willen Beko, Bakery Institute, TenBa en Van Stuk het ambacht versterken door doelgericht te investeren in ondersteuning en advisering bij het openen van winkelbakkerijen.

In deze winkels kan de klant het hele ambachtelijke proces van kneden tot bakken in volle glorie aanschouwen. Beleving zorgt voor emotie en emotie doet verkopen, is de filosofie. ‘En juist bakkers kunnen heel goed beleving creëren in hun winkel door daar het ambachtelijke bakproces van begin tot einde te laten zien’, aldus Helma Elemans van Beko.

Geen formule en geen merk

Bakery Market is geen formule en geen merk. Het is de werknaam die de Beko-bedrijven, Bakery Institute, TenBa en van Stuk (de Bakery Market-partners) gebruiken voor individuele winkelbakkerij-projecten, of onderdelen daarvan.

Volgens de initiatiefnemers staat Bakery Market voor authentiek en lekker brood en banket van eerlijke ingrediënten, geproduceerd volgens een puur ambachtelijk bakproces, verkocht in milieuvriendelijke verpakkingen in een ambachtelijke omgeving. ‘Producten met kwaliteits- structuur- en smaakverschillen.’

Kick-offmeeting 
Op korte termijn organiseren de Bakery Market-partners een kick-offmeeting voor B.O.G. Beko Advies organiseert de groepsbijeenkomsten die, afhankelijk van het onderwerp, onder meer worden ondersteund door één van de Bakery Market partners.

Bakkers die een winkelbakkerij hebben of overwegen te beginnen en interesse hebben voor B.O.G. kunnen een mail sturen naar: info@bakerymarket.nl.

Reageer op dit artikel