nieuws

Koopmans Meel jaagt duurzaamheid aan met Natuurkracht

Marktberichten

Koopmans Meel introduceert Natuurkracht, ter verduurzaming van het assortiment van de bakker De basis voor dit concept zijn duurzame grondstoffen en een duurzame keten. Op de Bakkervak in Rosmalen konden bakkers er al even kennis mee maken.

Koopmans Meel jaagt duurzaamheid aan met Natuurkracht
Op de Bakkersvak in Rosmalen is Natuurkracht breed geïntroduceerd. Foto: Jan Willem Schouten

Het complete assortiment van Koopmans Meel beschikt vanaf nu over duurzame classificaties, met als doel de consument met smaak verantwoord te laten genieten. Bovendien, zo stelt de fabrikant: samen maken we de wereld van morgen, waarin ook onze kinderen kunnen opgroeien. Koopmans zet deze beweging kracht bij, omdat het gelooft in bewust omgaan met mens, milieu en natuur.

Natuurkracht staat daarvoor symbool met vijf classificaties: Non-GMO, 100% Natuurlijk, Transparante keten, Van dichtbij en Biologisch. Alle producten van Koopmans beschikken nu over één of meer van deze classificaties. ‘Voor de bakker is per product inzichtelijk welke classificaties van toepassing zijn. Een bakker kiest dus zelf hoeveel Natuurkracht hij wil’, laat Office Manager Karina Pool weten.

Meerwaarde
Koopmans Meel werkt continu aan verdere verduurzaming van het assortiment, aldus Pool. ‘Steeds meer mensen kiezen bewust en willen weten waar hun voedsel vandaan komt. De behoefte aan lokale, gezonde en verantwoorde producten neemt toe. Natuurlijk in combinatie met smaak en kwaliteit. Natuurkracht biedt een passend antwoord op deze foodtrends.’
Koopmans Meel ondersteunt bakkers om het verhaal van Natuurkracht en de classificaties te vertalen naar hun consumenten. Via www.koopmansmeel.nl/natuurkracht is online content beschikbaar, zoals teksten, foto’s en filmpjes. Ook zijn er promotiematerialen voor de winkels verkrijgbaar, waaronder posters, roll up banners en beachflags.

KIEM
Tijdens speciale KIEM-sessies van Meester Boulanger Wietse Schiere krijgen bakkers baktechnische ondersteuning én toelichting op de classificaties. De KIEM sessies vinden het hele jaar door plaats en hebben verschillende thema’s, zoals koek, oliebollen, feestbrood en het volledige broodassortiment.

Primeur voor Bedum
Bakkerij Hoekstra uit Bedum is de eerste bakker die lokale bloem in bulk krijgt aangeleverd van Koopmans Meel. Deze lokale bloem heeft onder meer de classificatie ‘Van dichtbij’. Het graan is afkomstig van Nederlandse akkers. Eigenaar Wouter Jacobs van Bakkerij Hoekstra en Koopmans Meel werken nauw samen om deze classificatie te visualiseren voor de klanten. Koopmans Meel biedt daarbij desgewenst ondersteuning.

Reageer op dit artikel