nieuws

Kokoskroon van Van der Pol

Marktberichten

Over een kleine drie weken is het zover: de troonswisseling. Van der Pol en Zonen speelt daar creatief op in met een leuk recept: de Kokoskroon.

Kokoskroon van Van der Pol

De ingrediënten:

DP W Croissantdeeg
FT art. Nr. 3085

Voor de vulling:

33% kokos
27% Melis
17% Ei
11% Chocodruppels
6% Citroenrasp
6% Room/slagroom

Ter decoratie:

Oranjefondant en kokos

Bereiding:

Alle ingrediënten van de vulling kortstondig mengen.
Het deeg uitrollen tot 2,5 à 2,75 mm dikte en banen snijden van 14 à 15 cm breed.
De vulling met een spuitzak op het deeg spuiten en dichtvouwen.
Strijken met ei.
Afsnijden op 14 à 15 cm.
Daarna 3 of 4 keer insnijden (zie foto) en lichtjes uit elkaar leggen.
60 min. laten rijzen.
Bakken als getoerd gerezen product met stoom (210 °C).
De kroon afwerken met oranje fondant en eventueel decoreren met kokos.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels