Alles over Zuivel

Als de intensieve veeteelt minder belangrijk wordt, zal er minder stikstof worden geproduceerd door de landbouwsector.

Duurzame boeren nemen initiatief om landbouwcrisis op te lossen: geen...

Een groep van vier organisaties die duurzame boeren vertegenwoordigen, heeft een plan geschreven hoe de landbouwcrisis op te lossen. Aan het plan...

Inschrijving Nationaal Schoolontbijt geopend - 't Stoepje vaste broodleverancier voor drie jaar

Inschrijving Nationaal Schoolontbijt geopend - 't Stoepje vaste...

De inschrijvingen voor de 20e editie van het Nationaal Schoolontbijt (NSO) zijn in volle gang. Bakkerij 't Stoepje is de komende drie jaar de vaste...

Van Roemburg Ei & Zuivel sluit zich aan bij online-platform NextDeli

Van Roemburg Ei & Zuivel sluit zich aan bij online-platform NextDeli

Van Roemburg Ei & Zuivelis een samenwerking aangegaan met NextDeli. NextDeli is een E-commerce platform voor versspeciaalzaken. Door de samenwerking...

Nederlanders zijn zich inmiddels bewust van de impact die vlees heeft op het milieu, maar de impact van zuivel is minder bekend.
Foto: Shutterstock

Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel biedt bakker kansen

Het is deze week Nationale Week Zonder Vlees. De week is uitgebreid met Zuivel, omdat ook Zuivel afkomstig is van dieren. Wat kan de bakkerij daarmee?

Ook FrieslandCampina ontkomt niet aan het doorberekenen van gestegen grondstofkosten

Ook FrieslandCampina ontkomt niet aan het doorberekenen van gestegen...

FrieslandCampina ziet zich net als andere voedingsmiddelenbedrijven genoodzaakt om de gestegen grondstofkosten van onder andere melk door te...

Foto: Grensland Zuivel

'Plantaardige zuivel is een alternatief, maar zeker geen vervanger'

De bakkerijbranche is een traditionele, ambachtelijke sector. Daar horen traditionele grondstoffen zoals slagroom en boter bij, aldus Hendrik...

De slagroom wordt in Zeewolde gemaakt, waardoor de keten kort blijft. Foto's: Van Roemburg

Van Roemburg brengt Flevo Polderland slagroom op de markt

Familiebedrijf Van Roemburg Ei en Zuivel in Putten heeft het assortiment uitgebreid met verse slagroom van weidemelk. De slagroom bevat 40% vet. Van...

Het Eurofins Expertise Centre for Complex Carbohydrates and Chemistry (CCC) heeft een nieuwe methode ontwikkeld voor het meten van suikers in voedingsproducten.

Suikeranalyse Eurofins CCC voor voedingsproducten wordt wereldwijde...

Het Eurofins Expertise Centre for Complex Carbohydrates and Chemistry (CCC) heeft een nieuwe methode ontwikkeld voor het meten van suikers in...

In aanloop naar de zomer: brownie met roodfruit

In aanloop naar de zomer: brownie met roodfruit

Het zachtfruitseizoen is aangebroken. Patissier Jurgen Koens heeft diverse recepten ontwikkeld, waaronder deze brownie met crème fraîche en roodfruit.

Teun van de Keuken neemt het eerste broodje in ontvangst. Foto: Mitchell van Voorbergen

Vogelbescherming opent vogelvriendelijke broodjesbar

Vogelbescherming Nederland opent vandaag de eerste vogelvriendelijke broodjesbar in Amsterdam. Belangstellenden kunnen het hele pinksterweekend...