Alles over Werving & Selectie

De broers Floris, Jan-Willem, Lars en Max van Lieshout (vlnr) werken veelvuldig mee in de bakkerij en zijn geregeld zelf in de winkels te vinden. Foto: Bert Jansen

Hoe vindt en bindt Bakkerij Floor van Lieshout personeel?

Genoeg personeel vinden én houden is een uitdaging waarmee bijna iedere bakker worstelt. Bakkerij Floor van Lieshout slaagt er behoorlijk goed in om...

Joep Gommans Foto: Bert Jansen

Column: 'Een wachtlijst voor nieuwe medewerkers, het bestaat!'

Zonder medewerkers draait de oven niet, blijven de broden ongebakken, en staat de toonbank leeg, worden jouw klanten niet verwend. Het vinden van...

Horeca-expert deelt 51 tips om medewerkers te vinden, binden en te boeien

Horeca-expert deelt 51 tips om medewerkers te vinden, binden en te...

Het boek 'Vinden, binden & boeien' bevat 51 tips voor personeelsbeleid in zowel de retail, zorg als de horeca. Ook bakkerij-ondernemers kunnen hun...

Ivo van Dijkhuizen

Column: 'Jeukende beoordelingsgesprekken: stop ermee'

In veel bedrijven is het een jaarlijks terugkerend fenomeen; het beoordelingsgesprek, eventueel gecombineerd of aangevuld met een...

Zo motiveer je jonge medewerkers: 'Wees transparant, coach en geef ruimte'

Zo motiveer je jonge medewerkers: 'Wees transparant, coach en geef...

De nieuwste generatie jongeren, zo tot ongeveer 23 jaar zijn een grote uitdaging voor de oudere generaties werkgevers en leidinggevenden. Deze...

De vraag is: halen medewerkers voldoende plezier uit hun werk, zoals hier bij Bakker Van Maanen. 
Foto: Van Maanen

Hoe blijf je aantrekkelijk als werkgever? 6 tips om je vooruit te...

Staan het verlangen om op de lange termijn aantrekkelijk te blijven als werkgever en het korte-termijn-resultaat van de onderneming haaks op elkaar?...

Bakkerij laat zich van haar mooiste kant zien aan studenten en werkzoekenden

Bakkerij laat zich van haar mooiste kant zien aan studenten en...

Studenten en werkzoekenden zijn gewild bij (grote) bakkerijen. Die zijn namelijk naarstig op zoek naar stagiairs en personeel. Tijdens het...

Vicky Littlejohn

Column Vicky Littlejohn: Winkeldame wordt bakker, waarom niet?!

Afgelopen voorjaar was ik met de Bakery Society in Berlijn. Overal prachtige bakkerijen op de Terug-naar-de-Basis-tour. Met vaak ook veel vegan, met...

De toehoorders hingen aan Merlijns lippen, waarbij er geregeld flink werd gelachen toen de communicatiecoach het gedrag van de (baby-)boomers spiegelde. Foto's Zeelandia

Jongeren in de bakkerij: hoe praat je met ze, hoe werf je ze?

Hoe krijg je jongeren in je bedrijf en hoe houd je ze betrokken? Hoe ziet hun belevingswereld eruit en hoe denken zij vergeleken met andere...

Anne Mieke Ravenshorst

Editorial: 'Bake to the Future inspireert'

Het schrijven van deze column begint als een worsteling. Er gebeuren zo veel inspirerende dingen in de bakkerij, een branche die op vele vlakken goud...