Alles over Tritordeum

Koopmans wint innovatiestoel met Nedertarwe

Nedertarwe wint Innovatiestoel 2023 voor duurzaamheid

Royal Koopmans, initiatiefnemer van Nedertarwe, heeft de Innovatieprijs 2023 gewonnen. De maalderij ontving de prijs op haar locatie in Leeuwarden...

Eva Jansen in gesprek met dagvoorzitter Stefan Wijers. Foto's: Kevin Knipping

De 9 redenen waarom NBC www.kopbovenhetgraanveld.nl lanceert

Het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) heeft het online platform www.kopbovenhetgraanveld.nl gelanceerd. Op de site worden 9 inspirerende voorbeelden...

Gezondheid geeft lokale initatieven en graan van eigen bodem boost

Gezondheid geeft lokale initatieven en graan van eigen bodem boost

Lokaal lijkt vandaag de dag het toverwoord als het gaat om grondstoffen. Steeds meer ambachtelijke bakkerijen kiezen voor lokaal geteelde granen en...

François Brandt wereldkampioen.Foto’s: Jan Willem Schouten

Tritordeum van Hollandse bodem: François Brandt test de bakkwaliteit

Tritordeum staat in de bakkersmond bekend als 'Spaans meel', maar sinds vorige zomer is er ook tritordeum van Nederlandse bodem. François Brandt...

Tritordeum graan

Gebruik van alternatieve granen vraagt om kennis

Het gebruik van alternatieve granen in bakkerijproducten is zeker mogelijk, zo leert het Vlaamse Alterbake-project. De verwerking vraagt wel om goed...

Tritordeum is een mediterraans graan met voordelen voor de boer, consument en het milieu. Foto: Commandeursmolen

Kollenberger spelt viert jubileum met nieuwe oogst

Haar twintigste verjaardag viert de coöperatie Kollenberger spelt met de eerste oogst van de nieuwe duurzame graansoort Tritordeum én door samen met...

Teler Wynand Vogels volgt de oogst van de eerste Nederlandse tritordeum.
Foto: Nillesen

Eerste Nederlandse tritordeum geoogst

De eerste oogst tritordeum van Nederlandse bodem is van het land. In totaal hebben de telers Wynand Vogels en Huub Diederen 20 ton gehaald van 4...

Tritordeum graan

Tritordeum maakt sprong naar Belgische markt

Biologische bakkerij De Trog lanceert een Tritordeum brood. De in het Belgische Ieper gevestigde bakkerij, die onder leiding staat van meester bakker...

Brood gemaakt van tritordeum, een kruising tussen harde tarwe (triticum durum) en wilde gerst (hordeum chilense) die een lager glutengehalte kent.

 Foto: Commandeursmolen

Sustainable Foods Summit brengt tritordeum onder de aandacht

De elfde editie van de Europese Sustainable Foods Summit op 13 en 14 juni in Amsterdam, heeft uitgebreid aandacht besteed aan tritodeum. Het...

Tritordeum wint award 'Better for You Ingrediënt' in Londen

Tritordeum wint award 'Better for You Ingrediënt' in Londen

Tritordeum heeft dinsdag 27 novemer in Londen de eerste prijs gewonnen in de categorie 'Best Better-for-You Ingredient of the Year'. Een vakjury...