Alles over Stap voor stap

Foto: Jan Willem Schouten

Zo maak je dat: fondanttaarten met figuurtjes (videorecept)

Het maken van een fondanttaart is arbeidsintensief. Vooral het vormgeven van fondantfiguurtjes kost veel tijd. Voor Bakkerswereld legde Lisette...

Marco Berghuis. Foto: Jan Willem Schouten

Stap voor stap: Paasbrood van Bakkerij Pots

Marco Berghuis van Bakkerij Pots laat zien hoe hij paasbrood maakt. Bekijk de video en het recept in dit artikel.

Frisse voorjaarsbode van Patisserie Leek: cheesecake meringue

Frisse voorjaarsbode van Patisserie Leek: cheesecake meringue

Het voorjaar danst op je tong met de cheesecake meringue-gebakjes van Patisserie Leek in Beverwijk. Patissier Marlon Koning bedacht ze speciaal voor...

Foto's: Jan Willem Schouten

Gevuld desembrood gemaakt met Sallands streekbier (met receptvideo)

Om goed voor de dag te komen bij de Desem Awards van het Echte Bakkersgilde, ging Patrick Jorink van Bakker Jorink in Raalte niet over een nacht ijs....

Hoewel Hans Som officieel met pensioen is, blijft hij druk met het trainen en coachen van talentvolle bakkers.
Foto’s: Jan Willem Schouten

Hans Som laat zien hoe hij desembrood bereidt, maar 'bakker moet...

Desembrood is voor iedere bakker een mooie aanvulling op het assortiment. Er moet echter niet te licht gedacht worden over de productie. 'En bakkers...

Voor zijn tarwe-rogge-volkorenbrood werkt Tom van Otterloo (eigenaar van Bakkerij Tom van Otterloo in Arnhem en De Steeg) samen met partijen uit de regio. ‘Om elkaar te versterken heb je lokale projecten en producten nodig.’

Foto’s: Jan Willem Schouten

Duurzaam desembrood boordevol lokale granen

Bakker Tom van Otterloo bewandelt al een aantal jaren het pad van duurzaam en lokaal bakken. In zijn open desembakkerij in Arnhem introduceert hij...

‘Alle vaktechnieken die ik als banketbakker, ijsbereider en chocolatier heb, kan ik in dit ijstaartje kwijt’, vindt Piet Tamminga van Puur Tamminga in Veenendaal.

Feestelijke ijstaart bomvol vaktechniek

Steeds meer banketbakkers gaan met ijs aan de slag. Dat juicht Piet Tamminga van Puur Tamminga in Veenendaal van harte toe.

De eetbeleving van dit wat lange en donkere desembrood is onderscheidend, vindt Daniël Wessels van Echte Bakker Wessels uit Deventer.
Foto’s: Jan Willem Schouten

Brood: robuust Zwitsers desem met karakter

Een desembrood dat anders is dan andere. Dat is Pane Maggia oftewel Zwitsers brood zoals Echte Bakker Wessels in Deventer het noemt. Een broodmix van...

André Credie van Sweet Bob. Foto's: Jan Willem Schouten

Romig Braziliaans gebakje een echt feestnummer

Het lijkt op een bonbon en heeft wat weg van een truffel. De brigadeiro is een zoete en romige lekkernij uit Brazilië met chocolade en een topping....

Carel Elsenburg van Elsenburg & Sebastiani Broodmakers in Amersfoort. Foto's: Jan Willem Schouten

'Slow' Wadbrood laat de natuur spreken

Maar liefst 85 procent water bevat het Wadbrood dat ze bij Elsenburg & Sebastiani Broodmakers in Amersfoort maken. (Zuur) desembroden met hoge...