Rob Janmaat, Ammerlaan: 'Acrylamide verlagen is niet zo ingewikkeld'
Rob Janmaat werkt als kwaliteitscontroleur en proefbakker bij Bakker Ammerlaan in Bleiswijk. In 2023 kwam hij voor de uitdaging te staan om...
Rob Janmaat werkt als kwaliteitscontroleur en proefbakker bij Bakker Ammerlaan in Bleiswijk. In 2023 kwam hij voor de uitdaging te staan om...
Bakken op kleur is één van de dingen die je als bakker kunt doen om een te hoog gehalte aan acrylamide tegen te gaan. Het NBC heeft een kleurwaaier...
Per 1 januari 2024 is een nieuw Nederlands allergenenbeleid van toepassing. Dit beleid is vastgesteld door het Ministerie van Volksgezondheid,...
Knaagdieren in de bakkerij zijn een nachtmerrie voor iedere bakker. Sinds 1 januari 2023 is de wetgeving voor ongediertebestrijding aangescherpt,...
De bakkerij van Van Keulen in Gelderland en Brabant, die vorige week werd stilgelegd vanwege problemen met de hygiëneregels, is weer in bedrijf. Een...
Bakkerijketen Van Keulen is donderdag acuut stilgelegd omdat het bedrijf zich niet aan hygiëneregels hield. 'De productiebakkerij is gesloten', laat...
Klanten juist informeren over allergenen en waar ze er (meer) informatie over kunnen vinden, vraagt om een pro-actieve houding. Dit artikel gaat in...
Uit inspecties van de NVWA blijkt dat 60 procent van de bijna 13.000 geïnspecteerde bedrijven in retail, ambacht en horeca klanten niet goed...
De inspectieresultaten van de NVWA bij bakkers en andere versspecialisten worden per 1 februari 2023 openbaar gemaakt. Momenteel worden uitsluitend...
De Ferrero-fabriek in Aarlen mag zijn productie weer voorwaardelijk opstarten. Deze heropening volgt op een grondige schoonmaak en intensieve...