Alles over NVWA

Rob Janmaat is kwaliteitscontroleur bij Bakker Ammerlaan. Het is hem gelukt het acrylamidegehalte in onder meer ontbijtkoek te verlagen. Foto: Fred Libochant Fotografie

Rob Janmaat, Ammerlaan: 'Acrylamide verlagen is niet zo ingewikkeld'

Rob Janmaat werkt als kwaliteitscontroleur en proefbakker bij Bakker Ammerlaan in Bleiswijk. In 2023 kwam hij voor de uitdaging te staan om...

Kleurwaaier tegen teveel aan acrylamide, wat kun je als bakker nog meer doen?

Kleurwaaier tegen teveel aan acrylamide, wat kun je als bakker nog...

Bakken op kleur is één van de dingen die je als bakker kunt doen om een te hoog gehalte aan acrylamide tegen te gaan. Het NBC heeft een kleurwaaier...

Nieuw Nederlands allergenenbeleid: dit verandert er

Nieuw Nederlands allergenenbeleid: dit verandert er

Per 1 januari 2024 is een nieuw Nederlands allergenenbeleid van toepassing. Dit beleid is vastgesteld door het Ministerie van Volksgezondheid,...

foto: shutterstock

Last van knaagdieren? Zo pakken bakkers dat aan

Knaagdieren in de bakkerij zijn een nachtmerrie voor iedere bakker. Sinds 1 januari 2023 is de wetgeving voor ongediertebestrijding aangescherpt,...

Bakkerij van Keulen weer open na oplossen hygiëneprobleem

Bakkerij van Keulen weer open na oplossen hygiëneprobleem

De bakkerij van Van Keulen in Gelderland en Brabant, die vorige week werd stilgelegd vanwege problemen met de hygiëneregels, is weer in bedrijf. Een...

1170970708

NVWA: 'Bakkerijketen stilgelegd wegens slechte hygiëne'

Bakkerijketen Van Keulen is donderdag acuut stilgelegd omdat het bedrijf zich niet aan hygiëneregels hield. 'De productiebakkerij is gesloten', laat...

De NVWA stelt vast dat het geven van allergeneninformatie vaak ontbreekt bij bakkers, in de horeca en retail.

Allergenen-alert: 'Verzamel informatie niet alleen omdat de NVWA...

Klanten juist informeren over allergenen en waar ze er (meer) informatie over kunnen vinden, vraagt om een pro-actieve houding. Dit artikel gaat in...

Aanbieders van voedsel in de losse verkoop zijn verplicht vooraf de vooraf vermelden welke van de veertien allergenen in de levensmiddelen aanwezig zijn. Foto: NVWA

Allergenen-informatie moet beter, bakkers met name genoemd

Uit inspecties van de NVWA blijkt dat 60 procent van de bijna 13.000 geïnspecteerde bedrijven in retail, ambacht en horeca klanten niet goed...

NVWA maakt inspectieresultaten bij bakkers per 1 februari 2023 openbaar

NVWA maakt inspectieresultaten bij bakkers per 1 februari 2023...

De inspectieresultaten van de NVWA bij bakkers en andere versspecialisten worden per 1 februari 2023 openbaar gemaakt. Momenteel worden uitsluitend...

Ferrero-fabriek in Aarlen weer open: 10.000 onderdelen ontmanteld en gereinigd

Ferrero-fabriek in Aarlen weer open: 10.000 onderdelen ontmanteld en...

De Ferrero-fabriek in Aarlen mag zijn productie weer voorwaardelijk opstarten. Deze heropening volgt op een grondige schoonmaak en intensieve...