Column: 'Brood als de grote verbinder'
We kunnen allemaal de positieve aspecten van het consumeren van brood benoemen. Daarbij komen we automatisch uit op vezels, brandstof voor het...
We kunnen allemaal de positieve aspecten van het consumeren van brood benoemen. Daarbij komen we automatisch uit op vezels, brandstof voor het...
Bakken op kleur is één van de dingen die je als bakker kunt doen om een te hoog gehalte aan acrylamide tegen te gaan. Het NBC heeft een kleurwaaier...
De Crompouce, vegan gebak, de eiwittransitie, suiker- en zoutverlaging en voedselveiligheidsissues. De bakkerijsector is de laatste maanden van 2023...
Nieuw onderzoek laat volgens het NBC zien dat consumenten volkorenbrood net zo lekker vinden als bruinbrood. Voorafgaand aan de Week van het Brood,...
Frank van Eerd van De Bisschopsmolen/GrainLabs in Maastricht uit zijn zorgen over de klimaatverandering en de gevolgen van de verkiezingsuitslag op...
Hoe vertel je op de juiste manier het verhaal over brood als een gezond, duurzaam, eiwitrijk, plantaardig en betaalbaar product? Op die vraag geven...
De NVB en FrieslandCampina zetten suikerreductie in gebak op de kaart. Er valt immers gezondheidswinst te behalen bij het terugdringen van...
Een aantal bakkerijen in Friesland is gestopt met de productie van Friese pepernoten van taaitaaideeg. Het heeft alles te maken met een stof die...
Brood als krachtpatser. Dat is een nieuwe hoofdrol die naar voren komt bij de afsluiting van de EU-campagne Brood, Goed Verhaal. Hoe dat komt?...
Royal Koopmans, initiatiefnemer van Nedertarwe, heeft de Innovatieprijs 2023 gewonnen. De maalderij ontving de prijs op haar locatie in Leeuwarden...