Alles over Kruiden & specerijen

Boek Pieken met Pepernoten vertelt over verschil tussen peper- en kruidnoten

Boek Pieken met Pepernoten vertelt over verschil tussen peper- en...

Pepernoten, kruidnoten en ander strooigoed: voor menigeen de voorbode van spannende weken met de komst van Sinterklaas, Ozosnel, de Pieten en de...

Scoren met speculaas? Dit moet je weten

Scoren met speculaas? Dit moet je weten

Als fijne koekjes, grove brokken of hele poppen: speculaas luidt altijd de mooie, laatste maanden van het jaar in. Maar steeds vaker wordt de...

Foto: Archief Bakkerswereld

Verstegen verkozen tot duurzaamste bedrijf van Nederland

Het publiek heeft Verstegen Spices & Sauces verkozen tot duurzaamste bedrijf van Nederland. De uitreiking van de publieksprijs vond plaats bij...

Beeld: Pixabay

Importeurs specerijen houden zich goed aan eisen

Het merenddeel van de importeurs van specerijen voldoet aan de eisen van voedselveiligheid. Dat blijkt uit onderzoek van de NVWS. Bij twee importeurs...

De verkoop van to go-producten is gedaald, aldus ABN Amro. Foto: Polak

'Spannende combinaties met kruiden en specerijen'

Hartige smaken veroveren steeds meer terrein in ambachtelijke bakkerijen, zowel als het gaat om cake en koekjes als om broden en snackproducten. Een...

Zelf een roux maken is zoveel lekkerder.
Foto's Pim Helwich

Cremeux en warme infusie laten harten sneller kloppen

Het is volle bak op de eerste middag van de workshop Ambachtelijk Produceren van Ambacht- &Business. In een leslokaal van het Rijn IJssel College in...

Foto: Bakkerswereld

Ambacht & Business: experimenteren met zuivel en specerijen

Welke kruiden kunnen er door de slagroom? Wat is een koude en wat een warme infusie? Die vragen zijn beantwoord tijdens de workshop Ambachtelijk...

Jan Willem Schouten

'Kruidenkennis biedt allerlei nieuwe mogelijkheden'

In de workshop Grondstoffen in het traject Ambacht & Business stond kennisoverdracht over kruiden en specerijen in combinatie met zuivel centraal....

Jan Willem Schouten

Mix van boter, kruiden en slagroom slaat aan

De eerste workshop van het tweede trainingstraject Ambacht&Business is de deelnemers goed bevallen. Ze konden ruiken, proeven, voelen en nog eens wat...

Foto: J.S. Polak

Specerijenmaalderij J.S. Polak gecertificeerd

J.S. Polak Koninklijke Specerijenmaalderij uit Steenwijk heeft op 9 april de audit van Lloyds register LRQA met goed gevolg afgelegd en krijgt...