Alles over Kerst

Een smaakvolle amandelstaaf maken? Volg deze 'masterclass' in 6 stappen

Een smaakvolle amandelstaaf maken? Volg deze 'masterclass' in 6...

De gevulde banketstaaf met amandelspijs en een knapperige korst van bladerdeeg blijft onverminderd populair in november en december....

Mallen kunnen weer uit de kast: 'chocoladekerstfiguren komen terug'

Mallen kunnen weer uit de kast: 'chocoladekerstfiguren komen terug'

De terugkeer van chocoladekerstfiguren en een nieuwe vierkante versie van de panettone. Dat zijn volgens het Sigep-observatorium de belangrijkste...

Corné Boerenfijn van Bakkerij Verba bakt een prachtige, goudgele broeder.
Foto's: Studio 38C

Broeder: luxe, gevuld krentenbrood voor hoogtijdagen - zo maak je 'm

Een broeder is een mooie naam voor een prachtig, luxe krentenbrood met zoete vulling. Vaak wordt 'ie gegeten met een kom warme melk, een lik stroop...

Foto: Shutterstock

Column van Joep: 'Kerstbestellijst? We leven niet meer in de jaren...

De kerstdagen staan voor de deur en ik voel de opwinding daarover als ik met jullie praat. Laat me je vertellen: er is een manier om deze feestelijke...

Vrachtschip Tres Hombres brengt puur op windkracht biologische Fairtrade cacaobonen naar de chocoladefabriek van de Chocolatemakers. Foto: ANP/ Hollandse Hoogte/Sander Koning

Écht duurzame chocoladeletters? Sinterklaas zeilt ze binnen

Chocolatemakers maakt namens Sinterklaas duurzame chocoladeletters van eerlijke cacao, die naar Nederland worden gezeild. Tenminste, een deel ervan....

De Beuling raakt in de vergetelheid, maar daardoor als noviteit juist weer geschikt om consumenten te verrassen. Foto's: Studio 38C

De beuling: bak eens een amandelstaaf in de vorm van een hoefijzer

Worden er nog beulingen gebakken? Er zullen weinig mensen zijn die het woord ooit gehoord hebben, laat staan een beuling hebben gegeten. Speciaal...

Pistache Tree: kleine kerstboompjes met vanille, fruit en pistache. Foto: Zeelandia

Speel in op deze 5 trends en maak je feestdagenassortiment extra...

Vanwege de fors gestegen kosten voor het dagelijkse leven letten consumenten extra op hun uitgaven. Daardoor is het voor de ambachtelijke bakkers...

De jury toont de winnende stol en de bijbehorende puntenlijst en trofee.
Foto: EB

De beste kerststol in 2022 komt van Echte Bakker Herman Schepers

Bakkers zijn dol op vakwedstrijden om daarmee het niveau van hun producten en hun bak- en vakkkunde naar een hoger niveau te tillen. Bovendien doet...

Sigep Observatory: 'Terug naar de basis van desserts met pannetonne'

Sigep Observatory: 'Terug naar de basis van desserts met pannetonne'

We keren aankomende feestdagen terug naar de basis van desserts. Meer intieme festiviteiten met een vermindering van de consumptie, wordt...

Inge Brenninkmeijer geeft tips op het gebied van winkelinrichting.

Met deze tips breng je jouw winkel in de juiste feestdagensfeer

Een goede winkelinrichting is van groot belang. Zeker rond de feestdagen als je je sinterklaas- of kerstassortiment extra onder de aandacht wilt...