Alles over Hans Som

Soepel deeg kneden en vlies trekken.

Hans Som: 'Waken voor kleverigheid bij brood met minder koolhydraten'

Steeds meer consumenten letten op hun gezondheid, vooral in de eerste maanden van een nieuw jaar. Bakkers spelen daar op in met een brood met minder...

Bakkerswereld nummer 1 2024

Bakkerswereld nummer 1 2024

In het jongste nummer van Bakkerswereld in 2024 een exclusief interview met de nieuwe NBOV-voorzitter Daniëlle Uljee. Verder onder meer een...

Foto's: Jan Willem Schouten

Het is weer stollentijd - Hans Som maakt de klassieke stut

Het is weer stollentijd, dat betekent altijd weer even warmlopen. Hans Som doet een handreiking en maakt deze prachtige, klassieke 'stut'.

Hans Som met de eindproducten.
Foto's: Jan Willem Schouten

Getoerd gerezen lekkernijen van Hans Som: 'Niet te dun anders verlies...

Met getoerd gerezen deeg is veel mogelijk. Het verrijkte gistdeeg, waarbij door te toeren laagjes vetstof worden gevormd, wordt in de volksmond...

Som testte onder meer tarwe, rode tarwe, spelt, rogge, zwarte emmer en eenkoren.

Achterhoeks graan op internationale bakwedstrijden in Tokyo, Nantes...

De Achterhoekse graanoogst 2022 is binnen én beoordeeld op bakkwaliteit. Alle dertien goed! Internationaal expert en broodartiest Hans Som testte...

Het eindproduct, met de hand gedrukt. Foto's: Jan Willem Schouten

Hans Som over productie vloerkadetten:´Een goeie kadet is wollig´

In Bakkerswereld van 14 oktober 1971 staat vermeld dat Frans Som de eerste prijs in een vakwedstrijd behaalde met kadetten. Zoon Hans heeft het...

Lees nu de nieuwste digitale editie van Bakkerswereld

Lees nu de nieuwste digitale editie van Bakkerswereld

Bakkerswereld editie 3 van 2022 staat nu online. In deze nieuwe digitale editie staat het thema 'grondstoffen een afgewogen keuze' centraal. Hans Som...

Hoewel Hans Som officieel met pensioen is, blijft hij druk met het trainen en coachen van talentvolle bakkers.
Foto’s: Jan Willem Schouten

Hans Som laat zien hoe hij desembrood bereidt, maar 'bakker moet...

Desembrood is voor iedere bakker een mooie aanvulling op het assortiment. Er moet echter niet te licht gedacht worden over de productie. 'En bakkers...

Het Nederlandse team is tweede geworden op de Coupe du Monde de la Boulangerie, een enorme prestatie omdat Taiwan topfavoriet was. Coach Hans Som (2e van l) kan zijn geluk niet op.
Foto: BT

Nederlands BoulangerieTeam tweede op WK broodbakken in Parijs -...

Het Nederlands BoulangerieTeam (BT) is tweede geworden op het Wereldkampioenschap broodbakken 2022 in Parijs. Daarmee liet het BT negen landen achter...

TESS-brood, gebakken van Tarwe, Emmer en Spelt uit de Silvoldse Slaege.

Achterhoeks graan naar finale WK Broodbakken in Parijs

De Nederlandse deelnemers aan het WK Broodbakken in Parijs, Mondial du Pain, nemen Achterhoeks graan mee om de concurrentie af te troeven. Onder...