Alles over Graan

Foto: MaGie Creations

MaGie Creations upcyclet biergraan: 'Met de PowerBagel is de cirkel...

MaGie Creations zet samen met De Bakkers Combinatie en Vermaat Groep een nieuw product op de kaart: de PowerBagel. Het geheime ingrediënt?...

Foto: archief Bakkerswereld/Van de Kletersteeg

Tarwe, brood, gluten en gezondheid: waar staan we anno 2024? Deel 1

Wat doet de consumptie van brood, tarwe en gluten met de gezondheid van de mens? Zijn (buik)klachten die consumenten zeggen te ervaren, zeker wanneer...

Column: 'Eerste maand is opmaat voor het hele jaar'

Column: 'Eerste maand is opmaat voor het hele jaar'

'In de tijd dat ik ooit voor de Edah werkte (medio jaren 90), hadden we altijd het uitgangspunt dat de eerste maand het succes van het jaar...

De kwaliteit van brood begint bij de bodemgesteldheid.

GraanGeluk: goed brood maken begint al met de bodem onder het graan

Een kwalitatief gezond en goed brood begint al bij het telen van de granen die je ervoor gebruikt. Anders gezegd: met een goede bodem. Dat wordt nog...

Tom van Otterloo en Marcel Silfhout zijn gedreven om het échte bakkersambacht nieuw leven in te blazen. Foto's: Koos Groenewold

Historisch dieptepunt brengt bakker en boer op idee

Tom van Otterloo slaakt een noodkreet. Want in Nederland is het aandeel brood dat wordt verkocht bij ambachtelijke bakkerijen volgens de jongste...

Bakker-ondernemer Frank van Eerd.
Foto: De Bisschopsmolen

Frank van Eerd: 'Is verduurzaming broodnodig?'

Frank van Eerd van De Bisschopsmolen/GrainLabs in Maastricht uit zijn zorgen over de klimaatverandering en de gevolgen van de verkiezingsuitslag op...

Eva Jansen in gesprek met dagvoorzitter Stefan Wijers. Foto's: Kevin Knipping

De 9 redenen waarom NBC www.kopbovenhetgraanveld.nl lanceert

Het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) heeft het online platform www.kopbovenhetgraanveld.nl gelanceerd. Op de site worden 9 inspirerende voorbeelden...

Nieuwe verliefdheid kan brood- en graanconsumptie aanwakkeren

Nieuwe verliefdheid kan brood- en graanconsumptie aanwakkeren

De consumentenliefde voor brood (en graan) neemt toe, maar kan nog wel een zetje gebruiken. De bakkersbranche staat voor die nobele taak. Met graan...

De Consumentenbond testte stokbrood op kleur. Wordt de consument met een donkere soort p het verkeerde been gezet?
Beeld: still Consumentengids

'Moeten we niet zorgen dat de kleur van brood matcht met de...

De Consumentenbond dook voor haar zomereditie van de Consumentengids in de wereld van het donkere stokbrood. Conclusie: 'Donker stokbrood is vaak...

Daan Hesseling over Beter Bijland-brood: 'Wisselende kwaliteit maakt bereiding lastig'

Daan Hesseling over Beter Bijland-brood: 'Wisselende kwaliteit maakt...

Meester Boulanger Daan Hesseling heeft begin 2022 samen met een lokale boer en een graanspecialist een lokaal brood ontwikkeld: Beter Bijland. 'Het...