Alles over Fruit

Vipam voegt kleine stukjes gedroogd fruit toe aan assortiment: 'Nieuw product met veel toepassingen'

Vipam voegt kleine stukjes gedroogd fruit toe aan assortiment: 'Nieuw...

Stukjes gedroogde cranberry, gember, sinaasappel, vijg en zwarte olijf van 1 á 4 mm zijn toegevoegd aan het assortiment van Vipam International. Dat...

Teler Jannis van As is trots dat het DPT zijn bedrijf bezoekt. 'Het levert altijd een mooie kruisbestuiving op.'
Foto's: Prestige

Dutch Pastry Team neemt proef op de som in kassen van zachtfruitteler

Nu het seizoen in volle gang is, heeft het Dutch Pastry Team zich laten laten verleiden tot een blinde proeverij van klassieke rassen zachtfruit en...

Pizza’s uit de houtgestookte oven, gemaakt met lokale streekproducten van de verschillende markten uit de omgeving. 
Foto's: Mark Wils

Wereldbakkers in Frankrijk: 'Hier oogst men wat de natuur geeft'

Bakkerijdocent Mark Wils is met zijn gezin in het Franse departement Allier, dat haar naam dankt aan de gelijknamige rivier. Een mooi gebied tijdens...

Minder appelschilletjes dankzij vernuftige sorteerder - verwerker bouwt volledig nieuwe productielijn na brand

Minder appelschilletjes dankzij vernuftige sorteerder - verwerker...

Na een felle brand, die de hele productie van VS Apple Industries in de as legde, krabbelde de appelverwerker weer op. De fabriek is volledig opnieuw...

Fruitvliegjes bestrijden.
Foto: Shutterstock

Tips tegen fruitvliegjes: hoe kan je ze weren en bestrijden?

Zelfs in de meest schone zaken komen ze voor: fruitvliegjes. Een ongewenste gast die zich snel voortplant en binnen no time verandert in een ware...

Jurgen Koens
Foto’s: Bert Jansen

Jurgen Koens ontwikkelt 'Von Dutch' - een zomers...

Consumenten hechten steeds meer waarde aan de herkomst van producten, signaleert patissier Jurgen Koens. Wat dit betreft laten banketbakkers volgens...

Henry de Groot (r) neemt de hoofdprijs namens Rosanne Buitenhuis in ontvangst, uit handen van Hidde de Brabander.

Aardbeienslof naar een hoger niveau: Rosanne Buitenhuis (Bakkerij...

Rosanne Buitenhuis (Bakkerij Oonk Enschede) maakt de beste aardbeienslof van Nederland. Dat is de uitkomst van een spannende competitie op Landgoed...

Royal Steensma neemt konfijtactiviteiten Canditfrucht over

Royal Steensma neemt konfijtactiviteiten Canditfrucht over

Royal Steensma heeft per 1 januari de konfijtactiviteiten van het Italiaanse Canditfrucht overgenomen. Daarmee bouwt Royal Steensma, als...

De vegan blauwebessentartelette van Jurgen Koens.
Foto: Prestige Fruit

Prestige Fruit wacht 2 weken langer op blauwe bes, maar dat is de...

Het blauwe goud is weer volop beschikbaar, meldt Prestige Fruit. Hoewel het besje tegenwoordig jaarrond verkrijgbaar is, start het Nederlandse...

Creaties van de hand van DPT-lid Robin Hoedjes, met ingrediënten van Andros. Foto: DPT

Dutch Pastry Team lijft Franse fruitspecialist Andros in als partner

Het Dutch Pastry Team heeft de bestaande samenwerking met ijswinkel.nl kunnen uitbreiden met een nieuwe partner: Andros Chef. Het Franse...