Alles over De bakkerij

De Limburgse banketbakkerij Fer Botterweck is hard getroffen door de watersnoodramp. 
Foto's: Botterweck

Watersnood Limburg: 'Als we geen euro krijgen van de verzekering, is...

Na dagen van zware regenval werd Limburg half juli getroffen door de verwoestende gevolgen: er voltrok zich een watersnoodramp. Deze trof ook bakkers...

De voorkant van de ClipClose van Beko Techniek.

Beko Techniek introduceert nieuwe zakkensluiter

Beko Techniek introduceert in samenwerking met broodsnijmachines.nl de nieuwe ClipClose 1250, een compacte zakkensluiter met een automatisch...

Greetje Dekker-Gutter, mede-eigenaar Bakkerij Kees Gutter, Monnickendam

Talent

De jeugd van tegenwoordig, altijd een leuke kreet. In de jaren 60 vonden ze de jeugd ook vreemd. En iedereen die toen jong was, vindt nu ook weer...

Greetje Dekker-Gutter, mede-eigenaar Bakkerij Kees Gutter, Monnickendam

Blijf een leerling

Dat wij ondernemers veel ballen hoog houden weten we nu wel. Ook weten en kunnen we veel. Ik kan ook veel niet.

Het Puur Achterhoeks Pompoenbrood valt in de smaak bij de klanten van Bakkerij Dick ten Broeke. ‘We verkopen er zo’n 50 van in de week’, vertelt bakker Anna ten Broeke. Foto’s: Jan Willem Schouten

Anna ten Broeke maakt Achterhoeks pompoenbrood van lokale granen

Van bakker tot akker. Samenwerking in de lokale keten is de trend van dit moment. Net als het verwerken van oude granen. Dat is koren op de molen van...

Greetje Dekker-Gutter, mede-eigenaar Bakkerij Kees Gutter, Monnickendam

Werkgevers zijn ook mensen

Als mkb-ondernemer heb je niet overal aparte afdelingen voor. Je doet bijna alles zelf. De werkdagen zijn lang, maar als je leuk werk hebt is dat...

Gezond en goed verteerbaar brood kent een eenvoudige samenstelling en een lange deegbereiding. Foto: Bisschopsmolen

Gezond blijven in virustijdperk? Bisschopsmolen roept op tot slow food

De Bisschopsmolen in Maastricht roept consumenten en producenten op te kiezen voor slow food: voeding die is geteeld en bereid volgens de wetten én...

Greetje Dekker-Gutter, mede-eigenaar Bakkerij Kees Gutter, Monnickendam

Vrouwendag

Ik werkte aan de actieplanning en zag dat het bijna vrouwendag is. Op 8 maart voor wie het interesseert. Ergens maakt mij dat altijd een beetje boos....

De bakcapaciteit van Strampel is aanzienlijk vergroot met de Hein Ecostone rotatieoven, waarmee hij twee karren brood tegelijkertijd kan bakken. Foto’s: Van Vliet Fotografie

Gloednieuwe Hein Ecostone rotatieoven - hoe vader en zoon Strampel...

Vader Marco (60) en zoon Christiaan (36) Strampel zaten met hun bakkerij in Steenwijk aan de top van hun mogelijkheden, dus namen ze in oktober 2019...

Henk van der Ploeg leerde ontzettend veel tijdens de 9-weekse opleiding tot Boulanger. 
Foto's: BI

10 jaar Bakery Institute: zoveel nieuwe bakkers leverde dat op

Tien jaar na de opening van het Bakery Institute ontving Henk van der Ploeg op 17 februari 2021 zijn diploma. Een feestelijk moment voor hem en voor...