Alles over Broodverbeteraars

Foto: Studio 38C

Brood, de basis - wat moet erin, wat kan erin?

Het ware verhaal over brood, daarvoor moet je bij de vakman zijn. Een goede bakker die de bereiding van brood vanaf de basis kent. Een kenner die de...

Foto: Archief Bakkerswereld

Opinie: Bakkers geheimzinnig over veldboon? Beeldvorming doet een...

OPINIE - De Keuringsdienst van Waarde (KvW) heeft half juni opnieuw brood op de korrel genomen. De aandacht ging ditmaal uit naar een voor de...

Foto: Sonneveld

Nachtwerk uitbannen door te bakken via een uitgesteld proces; zo pak...

Voor steeds meer bakkerijen is het een uitdaging om aan personeel te komen. Dat heeft veel verschillende oorzaken. Eén daarvan zijn de werktijden....

Bart, Wim en Saskia van de Kletersteeg: ‘Wij willen onze verantwoordelijkheid nemen als voedselproducent.’

De nieuwe aanpak: Van de Kletersteeg zet revolutionaire stap in...

Wim van de Kletersteeg en zijn kinderen Bart en Saskia bakken alleen nog brood zonder brood- en meelverbetermiddelen. Ook trekken ze productie en...

Sonneveld lanceert innovatief broodverbetermiddel

Sonneveld lanceert innovatief broodverbetermiddel

Sonneveld gaat 2021 enthousiast in met een nieuw broodverbetermiddel dat werken in de bakkerij aantrekkelijk moet maken voor een nieuwe generatie...

Wim van de Kletersteeg samen met zoon Bart en dochter Saskia: 'De beschikbaarheid van graan wereldwijd staat behoorlijk onder druk.'

Van de Kletersteeg maakt Brood 0.0

Bakkerij Van de Kletersteeg in Hoogland maakt met behulp van moderne apparatuur en ouderwets vakmanschap 'puur natuur' brood. De bakker heeft het...

Jos Huijbregts

Volgende station

Ja sorry hoor, dat ik er hier weer over begin. En wellicht schop ik tegen de schenen, vat het maar niet persoonlijk op….

EBIC organiseert seminar 'Enzymen in de bakkerij

EBIC organiseert seminar 'Enzymen in de bakkerij

European Bakery Innovation Centre (EBIC) organiseert voor donderdag 29 augustus de seminar 'Enzymen in de bakkerij'. Tijdens het seminar kunnen onder...

Stadsbakkerij Broodt

Stadsbakkerij Broodt ontvangt Skal-certificaat

Stadsbakkerij Broodt in Eindhoven heeft op 19 juni het Skal-certificaat in ontvangst mogen nemen. Daarmee mogen zij de termen 'bio' en 'biologisch'...

Tuinbrood bij Bakker Bertram

Tuinbrood bij Bakker Bertram

Bakker Bertram uit Amsterdam heeft de afgelopen 9 maanden gewerkt aan de ontwikkeling van een Tuinbrood.