Alles over Brood

Drie dagen konden vakgenoten over de beurs in midden-Duitsland struinen. 
Foto's: Allard van Gent

Sachsenback 2024: van kunstmatige intelligentie tot broodtassen met...

Voor bakkers in met name het midden en het oosten van Duitsland is de vakbeurs Sachsenback een uitgelezen gelegenheid elkaar weer te ontmoeten. En om...

Nutri-Score, wel of niet gebruiken in je bakkerswinkel?

Nutri-Score, wel of niet gebruiken in je bakkerswinkel?

Nutri-Score is een vrijwillig voedselkeuzelogo. Als ondernemer ben je dus niet verplicht om Nutri-Score te gebruiken. Is het gebruik nuttig is voor...

Jürgen van Dongen: 'Voor het eerst dat ons vader er niet bij is.' 
Beeld: still Omroep Brabant

Tranen bij winnaar Lekkerste Brabantse Worstenbroodje: inspiratie...

Jürgen van Dongen uit Terheijden is de winnaar geworden van de strijd om 'Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2024' in de categorie professionals....

Barry en Peter Dunselman (2e en 3e van links) vormen een 'ondernemersfamilie' met Jumbo Kooistra: 'Mooie kans.' 
Foto: Dunselman

Bakkerij Dunselman gaat lokaal samenwerken met Jumbo

Producten van Bakkerij Dunselman zijn vanaf maandag 22 april te vinden in Jumbo Kooistra Julianadorp. 'Voor ons is dit een logische stap', legt Barry...

Concurreren op duurzaamheid en verbinding levert Royal Koopmans mooie nominatie op

Concurreren op duurzaamheid en verbinding levert Royal Koopmans mooie...

Royal Koopmans in Leeuwarden is een van de drie kanshebbers op de Koning Willem I Prijs 2024 in de categorie Grootbedrijf. Volgens de jury heeft de...

Pandriks bouwt in Meppel een hypermoderne bake-off-lijn. Foto's: Pandriks

Pandriks in handen van Franse Bridor/Le Duff

Pandriks in Meppel is overgenomen door het Franse Bridor, een dochteronderneming van Le Duff Group. Pandriks zal verdere groei en ontwikkeling...

Column: 'Teasercampagne om imago te versterken'

Column: 'Teasercampagne om imago te versterken'

Door de twee EU-broodcampagnes (2108-2020 en 2022-2023) is het imago van brood bij de consument verbeterd. Ook de maatschappelijke ontwikkelingen op...

Rob Janmaat is kwaliteitscontroleur bij Bakker Ammerlaan. Het is hem gelukt het acrylamidegehalte in onder meer ontbijtkoek te verlagen. Foto: Fred Libochant Fotografie

Rob Janmaat, Ammerlaan: 'Acrylamide verlagen is niet zo ingewikkeld'

Rob Janmaat werkt als kwaliteitscontroleur en proefbakker bij Bakker Ammerlaan in Bleiswijk. In 2023 kwam hij voor de uitdaging te staan om...

Een dankbaar bakkerijteam in Vietnam, met inmiddels zilver-expert Jan Zweistra (6e van links). Foto: PUM

PUM zet vacuüm-oven op de kaart en neemt afscheid van 300 jaar...

PUM blikt tijdens haar sectordag op woensdag 24 april in de 'Vakschool Wageningen' niet alleen terug, maar ook vooruit. Moderne techniek wordt...

Meeste Nederlanders willen dat voedselbedrijven zich inzetten voor eiwittransitie

Meeste Nederlanders willen dat voedselbedrijven zich inzetten voor...

De meeste Nederlanders zijn voorstander van de transitie naar een meer plantaardig voedingspatroon. De gemiddeld gewenste eiwitverhouding onder 9.000...