Alles over Boter

Een croissant gebakken met de plantaardige boter van Be Better My Friend.

Plantaardige botercultuur: de toekomst van patisserie

Be Better My Friend produceert, in samenwerking met Royal Smilde, plantaardige boter voor bakkers. Dat is volgens Joost Lindeman, medeoprichter en...

Startup Be Better My Friend maakt plantaardige boter voor professionele banketbakkers.
Beeld: Be Better My Friend

Startup maakt plantaardige boter: 'Duurzaam banket wordt het nieuwe...

Startup Be Better My Friend maakt plantaardige boter voor professionele banketbakkers. Voor de productie ervan werkt de startup samen met Royal...

Foto: Studio 38C

Brood, de basis - wat moet erin, wat kan erin?

Het ware verhaal over brood, daarvoor moet je bij de vakman zijn. Een goede bakker die de bereiding van brood vanaf de basis kent. Een kenner die de...

Vandemoortele houdt zich intensief bezig met producttests.
Foto: Vandemoortele

Vandemoortele maakt producten gezonder, maar niet eindeloos: 'Een...

Het opnieuw samenstellen van producten, zogeheten productherformulering, is volgens de overheid een belangrijke stap naar een gezondere samenleving....

Theo van der Maten van Beko Groothandel/Advies. Foto: Clara Bloemhof

Verkoopprijs verhogen of op zoek naar alternatieven?

Hoe ver moet een bakker de stijgende inkoopkosten doorberekenen? En zijn er alternatieven? In een Bakery Sweets Session over marktontwikkelingen...

Ook FrieslandCampina ontkomt niet aan het doorberekenen van gestegen grondstofkosten

Ook FrieslandCampina ontkomt niet aan het doorberekenen van gestegen...

FrieslandCampina ziet zich net als andere voedingsmiddelenbedrijven genoodzaakt om de gestegen grondstofkosten van onder andere melk door te...

Foto: Grensland Zuivel

'Plantaardige zuivel is een alternatief, maar zeker geen vervanger'

De bakkerijbranche is een traditionele, ambachtelijke sector. Daar horen traditionele grondstoffen zoals slagroom en boter bij, aldus Hendrik...

De slagroom wordt in Zeewolde gemaakt, waardoor de keten kort blijft. Foto's: Van Roemburg

Van Roemburg brengt Flevo Polderland slagroom op de markt

Familiebedrijf Van Roemburg Ei en Zuivel in Putten heeft het assortiment uitgebreid met verse slagroom van weidemelk. De slagroom bevat 40% vet. Van...

Rien Kos, directeur D. van der Pol en Zonen

Smaak

Zuivel. Een onderwerp dat ons Nederlanders na aan het hart ligt. En dat kan ook niet anders wanneer je in ogenschouw neemt dat er jaarlijks circa 14...

Alpinettes, een krachtig winterproduct

Alpinettes, een krachtig winterproduct

Alpinettes zijn zowel koud als warm lekker als miniflapje, of als lunchgerecht wanneer het in een groter formaat wordt gemaakt. Een krachtig en...