Alles over Basiskennis

Soepel deeg kneden en vlies trekken.

Hans Som: 'Waken voor kleverigheid bij brood met minder koolhydraten'

Steeds meer consumenten letten op hun gezondheid, vooral in de eerste maanden van een nieuw jaar. Bakkers spelen daar op in met een brood met minder...

Dominique Planchot (l) en Pierre Nury laten hun deegbewerkingsmethode zien.

Back to basics: Franse broodambassadeurs tonen kunst van de eenvoud

Dominique Planchot en Pierre Nury lieten begin augustus in Nederland zien hoe je eenvoudig brood maakt. De werkwijze van deze Ambassadeurs du Pain:...

Vicky Littlejohn

Put your money where your mouth is

Valt het jullie ook wel eens op? Dat acties bij de groothandels zich met name toespitsen op doorverkoop, halffabrikaten, mixen en poeders? Omdat wij...

Bakkerijmuseum Medemblik haalt op ludieke wijze geld binnen voor verbouwing

Bakkerijmuseum Medemblik haalt op ludieke wijze geld binnen voor...

Het Bakkerijmuseum in Medemblik is deze week begonnen met een grootscheepse verbouwing om het museum zowel fysiek als qua kennis toegankelijker te...

Gerard Hardeman (midden, witte jas) leidt de workshop met oergranen.

Foto: Theo Jennissen

Oergranen: de oorsprong van brood op de werkbank bij Hardeman

Kneden en bakken met oude granen, hoe gaat dat in zijn werk? In de bakkerij van Gerard Hardeman (Gerard & Suus), tevens the Dutch Organic Baking...

Pim van der Breggen

Durf soms ook leerling te zijn

Op deze plek hield ik vorige maand een pleidooi over het feit dat het belangrijk is af en toe de rol van leraar op te durven pakken. Maar ik heb...

Pim van der Breggen

Durf een leraar te zijn

Op YouTube zag ik laatst een filmpje van de Australische stand-up comedian Tim Minchin. Hij gaf voor een publiek van pasafgestudeerde studenten aan...

De site van Bakkerspedia is in ontwikkeling.

Bakkerpedia.nl passeert grens van duizend gebruikers

Bakkerspedia heeft eind augustus een mijlpaal bereikt: de grens van duizend geregistreerde gebruikers is gepasseerd. Dagelijks komen er twee...

Arend Kisteman
Foto: Bakkerswereld

Verdwijnt de kennis?

De zomer is voor ons vaak een wisseling van de wacht. Stagiaires vertrekken en zaterdagmedewerkers zoeken het vanwege een nieuwe studie in een andere...

Streekbakker Jorrit staat op diverse evenementen met zijn mobiele bakkerij. Foto’s: Studio38c

'Met deze oven creëer ik mijn eigen podium'

Jorrit van Engen deelt graag zijn kennis over broodbakken. Zijn mobiele bakkerij is zijn theater. Zijn beloning: het enthousiasme van zijn klanten.