Alles over Banketbakkerij

Sandra Dijkstra kan als banketbakker al haar creativiteit kwijt. Foto: Andries van der Werf

Sandra Dijkstra (22) over banketbakkersvak: 'Praktijk is veel leuker...

Sandra Dijkstra (22) uit Rinsumageest is inmiddels ruim een jaar in dienst bij Bakkerij Braaksma in Oentsjerk. Daar zit ze helemaal op haar plek. 'Ik...

Oud-Europees kampioen suikertrekken Koos Gijzenij (79) bezoekt de workshop van Martin Bos.
Foto's: Sebastiaan Rozendaal

Grootmeester Koos Gijzenij leeft op bij suikerworkshop: 'Mijn handen...

Zij die zijn ingevoerd in de suikerkunst, kunnen hem zich vast herinneren. Gestoken in een roze bakkersbuis gaf hij in Nederland vele trainingen...

Maison Kelder: Stabiel plantaardig eiwit grootste uitdaging bij ontwikkeling vegan Hazelnoot Crèmetaart

Maison Kelder: Stabiel plantaardig eiwit grootste uitdaging bij...

Banketbakkerij Maison Kelder heeft een volledige veganistische Hazelnoot Crèmetaart ontwikkeld. De grootste uitdaging daarbij was volgens Tistan van...

Remco van der Veer in de nieuwe winkel in Barneveld.

Banketbakkerij in beeld bij Echte Bakker van der Veer

Vader Jaap van der Veer heeft zijn sporen in de bakkersbranche ruim verdiend. Samen met zijn vrouw en zoon Remco, die in 2017 in de zaak kwam,...

De ijzerkoeken van Banketbakkerij Jan Boer. Foto's: Facebook

Hoe het traditionele ijzerkoekje nog steeds als dé klantentrekker...

Banketbakkerij Jan de Boer in Vlaardingen is volgens eigenaren Martin en Diana Huygen nog de enige bakkerij waar ijzerkoekjes tussen twee ijzers...

Canistrelli en tourtellini. De zakjes zijn nog vol, het kan slechter.
Foto's: Guido Kobessen

Wereldbakkers op Corsica: elk dorp een eigen koekjesbakkerij

Nagenoeg elk dorp op het Franse eiland Corsica heeft zijn eigen biscuiterie waar de overheerlijke canistrelli worden gemaakt. Wie het eiland bezoekt,...

Maison Kelder is net als Banketbakkerijen Maassen en Brokking specialist in hazelnoot(schuim)gebak.

Banketbakkerij Maassen in Apeldoorn is overgenomen door Bob Kaptein

De vestigingen van Banketbakkerij Maassen zijn overgenomen door Bob Kaptein, eigenaar van Maison Kelder in Den Haag en Banketbakkerij Brokking in...

In aanloop naar de zomer: de zachtfruit-eclair

In aanloop naar de zomer: de zachtfruit-eclair

Het zachtfruitseizoen is in opkomst. Patissier Jurgen Koens heeft daarom een recept ontwikkeld voor een eclair met aardbeien. Deze variant van het...

Prestige Fruit trapt seizoen af met inspirerend zachtfruit

Prestige Fruit trapt seizoen af met inspirerend zachtfruit

Prestige Fruit heeft een fris en fruitige editie uitgebracht aan het begin van de lente. Het inspiratiemagazine voor foodprofessionals staat vol...

Romke en Jantina van der Meulen.

Romke van der Meulen wil 70 procent van zijn grondstoffen lokaal...

Met zijn specialistische lekkernijen en streekproducten wil Romke van der Meulen van banketbakkerij De Korenbloem & Schaafsma in Sneek en Franeker...