Aan de slag met vegan? Laat je inspireren tijdens de Dag van het...
Het is bijna zover. De Dag van het Ambacht vindt maandag 11 maart plaats in Evenementenhal Gorinchem. Op deze eerste editie staan vegan en...
Het is bijna zover. De Dag van het Ambacht vindt maandag 11 maart plaats in Evenementenhal Gorinchem. Op deze eerste editie staan vegan en...
Per 1 januari 2024 is een nieuw Nederlands allergenenbeleid van toepassing. Dit beleid is vastgesteld door het Ministerie van Volksgezondheid,...
Kunnen peulvruchten in de bakkerijsector een belangrijke grondstof zijn voor glutenvrije en plantaardige producten? Flanders Food zocht het uit in...
Klanten juist informeren over allergenen en waar ze er (meer) informatie over kunnen vinden, vraagt om een pro-actieve houding. Dit artikel gaat in...
Uit inspecties van de NVWA blijkt dat 60 procent van de bijna 13.000 geïnspecteerde bedrijven in retail, ambacht en horeca klanten niet goed...
De inspectieresultaten van de NVWA bij bakkers en andere versspecialisten worden per 1 februari 2023 openbaar gemaakt. Momenteel worden uitsluitend...
Het verstrekken van informatie over allergenen is onderdeel van de wettelijke etiketteringsvoorschriften. De vereisten voor het verstrekken van...
Er is een nieuw additief goedgekeurd voor gebruik in cacao- en chocoladeproducten. Het gaat om een nieuw soort lecithine uit haver.
Zeelandia en het Ierse InnoV zijn een exclusieve samenwerking- en licentieovereenkomst aangegaan op het gebied van glutenvrij en andere 'Free...
De NVWA constateert dat bedrijven in retail, ambacht en horeca klanten niet voldoende informeren over aanwezige allergenen in voedsel. De...