nieuws

Florentiner-bonbon

Het recept

Een klassieker onder de bonbons is de Florentiner. Een heerlijke bonbon die uitstekend past in het assortiment van de ambachtelijke vakman. Een robuust product waarin de smaken zorgen voor verfijning. Dit recept komt van De Truffel uit Woerden.

Florentiner-bonbon
Foto’s: Roel Dijkstra Fotografie

Ingrediënten

  • 425 gram slagroom
  • 510 gram boter
  • 1360 gram castor suiker
  • 340 gram glucose
  • 1360 gram amandelschaafsel
  • 1020 gram Cassata
  • 60 x 40 plaat met vel siliconenpapier of siliconenmatje onderin

Werkwijze

 De slagroom en de boter koken.
Glucose smelten tot die gaat bubbelen, handje suiker erbij.
Suiker beetje bij beetje karameliseren. Doorgaan tot alle suiker is opgelost en een mooie bruine karamel ontstaat.

Mengsel van het vuur halen en voorzichtig beetje bij beetje het slagroom-botermengsel toevoegen.
Let op: het gaat erg bruisen!

Vruchten doormengen en ten slotte het amandelschaafsel erbij.
Massa uitstorten op de plaat.
Na afkoelen lakken.
Onderkant insmeren met pure chocolade.
Snijden op 2,5 x 2,5 cm.

Doorhalen/garneren

Haal de bonbon half door de getempereerde pure chocolade.

Tip

Vervang de Cassata bijvoorbeeld door hele cranberries, want die maken de bonbon heerlijk fris.

Foto's: Roel Dijkstra Fotografie

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels