nieuws

Recept: Exotic crémeux

Het recept 122

Dawn Foods deelt met Bakkerswereld het recept van de Exotic crémeux. Een heerlijk taartje met exotische fruitvulling.

Recept: Exotic crémeux
Exotic crémeux. Foto: Dawn Foods.

Ingrediënten harde wenerdeeg:
• 4000 gram Dawn Mürbeteig Mix 2.03852.505
• 1600 gram boter
• 400 gram heel ei

Alle ingrediënten mengen tot een homogeen deeg.

 

Ingrediënten crémeux:
• 1000 gram Dawn Delifruit Exotic 8.03245.301
• 1000 gram eidooier
• 800 gram heel ei
• 300 gram boter
• 240 gram suiker
• 200 gram water
• 80 gram Dawn Sanatine R 2.03428.114

Delifruit samen met water en suiker aan de kook brengen. Heel ei en eidooier vermengen en toevoegen aan de kokende massa. Gaar het zonder dat de massa weer aan de kook gaat. Haal de massa van het vuur en los de Sanatine R erin op. Zodra de massa 40°C is, los er de boter in op met behulp van een staafmixer. Meng dit tot een homogene massa zonder klontjes.

Werkwijze:
Fonceer tien 18cm Ø-ringen met harde wenerdeeg, bak deze blind in een oven op 180°C gedurende circa 18 minuten goudbruin gaar. Laat na het bakken afkoelen en voorzie de harde-wenerdeegringen van 400 gram crémeux. Plaats deze in de koeling voor een uur. Afwerken met Dawn SoftGel/Belnap en decoreren met vers fruit.

Voor tien stuks van 18cm Ø is de indicatieve kostprijs €2,91 per stuk.
Dit recept is afkomstig van Dawn Foods.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels