nieuws

Marcel Spelt maakt brood bij kreeft

Het recept

Marcel Spelt van Spelt Bakkers in Bruinisse heeft een innovatief brood gemaakt dat past bij kreeft. Dat deed hij in samenwerking met eigenaar Fleur Verloo en chef Marco Verspeten van restaurant Oester & Soja in Bruinisse. ‘We waren de wijnen voor bij kreeft aan het doorproeven en dachten: zou een passend brood niet net zo veel meerwaarde hebben als een goede wijn bij kreeft?’

Marcel Spelt maakt brood bij kreeft
Chef Marco Verspeten en Fleur Verloo van Oester& Soja bedachten samen met bakker Marco Spelt een speciaal brood. Foto: MH

Het brood is gemaakt met Oosterscheldewater, zeeslag en algen en de golven zijn teruggebracht in de vorm van het brood.

Bij elk gerecht een passende wijn, dat is bekend. ‘Maar zou een passend brood niet net zoveel meerwaarde hebben?’ bedacht Fleur Verloo (mede-eigenaresse van restaurant Oester & Soja), toen ze de wijnen voor de kreeftenwijn aan het doorproeven was.

Daar waren chef Marco Verspeten en bakker Marcel Spelt het mee eens. Samen hebben zij een brood ontwikkeld dat perfect bij de Oosterscheldekreeft past. Het resultaat: een Zeeuws brood gemaakt met Oosterscheldewater, zeesla en algen in een unieke vorm waar je de golven van het water in terugziet.

Verloo serveert het brood bij het Oosterschelde kreeftmenu.

Marcel Spelt maakte al eerder een speciaal brood voor het restaurant.

Reageer op dit artikel