artikel

Recept: It takes two to mango

Het recept

Op de eindejaarsbijeenkomst van Vipam op 4 oktober verzorgde Hidde de Brabander een inspirerende demonstratie. Hij liet diverse prachtige patisserieproducten zien, waaronder deze spannende It takes two to mango.

Recept: It takes two to mango

IT TAKES TWO TO MANGO

Samenstelling

1) Chocoladebeslag
2) Kaneelkroepoek
3) Mangocompote

Chocoladebeslag – ingrediënten

250 g ei
130 g eidooier
300 g Steensma hazelnootspijs
360 g Debic banketbakkersboter crème
360 g pure chocolade
150 g bloem

Chocoladebeslag – werkwijze

Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de boter en los er de gehakte chocolade in op. Klop de hazelnootspijs, eieren en de eidooier luchtig. Giet het chocoladeboter mengsel op het ei en meng rustig door. Zeef de bloem en spatel de bloem erdoor. Giet het beslag in een spuitzak.

Kaneelkroepoek – ingrediënten

50 g tapiocameel
150 g bloem
75 ml kokosmelk
50 g ei
5 g kaneel

Kaneelkroepoek – werkwijze

Spatel alle ingrediënten met elkaar. Kneed met de hand goed door. Verpak het deeg in plasticfolie en vries in tot het deeg goed stevig is. Verwarm het frituurvet tot 180°C. Snijd flinterdunne plakjes. Frituur de kroepoek circa 1 minuut en laat uitlekken op keukenpapier.

Bestrooi de kroepoek met poedersuiker.

Mangocompote – ingrediënten

1 Fruit Life mangoblokjes ( ± 300 gram )
60 g Fruit Life mangopuree
20 g Cointreau ® 60 % Concentraat
20 g kristalsuiker

Mangocompote – werkwijze

Breng de mangoblokjes met de mangopuree, Cointreau concentraat en suiker aan de kook tot een compote.

Extra benodigdheden

Choc. kaneelstokjes
Atsinacress (Koppert Cress)

Foto's

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels