artikel

Chocolade ganache taart

Het recept

Mike Onasse van het BoulangerieTeam maakte in 2015 dit chocoladetaartje met sinaasappel en ganache voor de Sigep in Rimini.

Chocolade ganache taart
De chocolade-ganache-taart is een prachtig product voor verwenmomenten. Foto’s: Jan Willem Schouten

Het Nederlandse BoulangerieTeam gooide hoge ogen tijdens de Italiaanse ijs-, patisserie- en bakkerijbeurs Sigep, in 2015 te Rimini. Het team onder leiding van Hans Som won de International Bakery Cup en wist alle andere deelnemers uit onder meer Italië, Taiwan en Spanje achter zich te laten. Mike Onasse maakte onder meer dit prachtige taartje.

 

Ingrediënten

Roomboter 225 gram

Basterdsuiker 180 gram

Heel ei 25 gram

Zout 3 gram

Patentbloem 300 gram

Cacaopoeder 20 gram

Bakpoeder 5 gram

Sinaasappelspijs

Aangemaakte amandelspijs 700 gram

Gekonfijte sinaasappelschil 150 gram

Leestip: ‘Chocolade is een feest om te eten, mits het goed gemaakt is’

Ingrediënten Ganache

Chocolade 700 gram

Slagroom (ongezoet) 980 gram

Boter 280 gram

Werkwijze chocoladedeeg

Draai de boter soepel met basterdsuiker, ei, zout.

Voeg vervolgens de bloem, cacaopoeder en bakpoeder toe.

Kneed dit tot een kruimeldeeg.

Laat het deeg één dag rusten in de koelkast.

Deeg uitrollen op 2,5 mm en fonceer de gewenste bakvormen.

De chocoladedeegbakjes worden voor het bakken gevuld met sinaasappelspijs.

Werkwijze sinaasappelspijs

Gekonfijte sinaasappelschil (oplegsnippers) fijn draaien met gehaktmolen of cutter en dit door de aangemaakte spijs draaien.

De spijs gelijkmatig in de geforceerde bakvormen spuiten.

Bakken

175 graden Celsius

15-20 minuten schuif open

Werkwijze ganache

Kook de slagroom met boter.

Giet de gekookte massa op de chocolade en roer deze door.

Laat de ganache afkoelen tot 30 a 35 graden Celsius.

Vul de taartbodems af net aan de rand.

Decoreren

Decoreer de taarten speels af met pecannoten, hazelnoten,

pistachenoten, gekonfijte sinaasappel en bladgoud of bladzilver.

 

Lees ook: Chocoladetips van Arthur Tuytel

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels