artikel

Stokbroodvariatie

Het recept 115

Peter Bienefelt van het Boulangerie Team maakte begin dit jaar voor het WK Boulangerie in Parijs een stokbroodvariatie. Bekijk hier de receptuur.

Stokbroodvariatie

Receptuur:
5.000 gram T65 + VC 100%
250 gram Lesaffre 5%
90 gram zout 1,8%
50 gram gist 1%
2.750 gram water 55%
200 gram 4% inwassen

20 stokken 335 gram minimaal 55 cm!
5 stokken van 310 gram

Werkwijze:
Bulkrijs: 60 minuten
Stokken afwegen op 335 gram en opbollen/punten, puntrijs van ongeveer 30 minuten, dan opmaken.
Ongeveer 60 minuten narijs.

Kap: 245 graden
Vloer: 225 graden
Baktijd: circa 22 minuten.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels