artikel

Lelystads Lekkerding van Brood- & Banketbakkerij Prins

Het recept

Lelystads Lekkerding is een appel-kaneelcaketaartje met ingrediënten uit Flevoland. De tarwe wordt gekweekt op de landerijen in Flevoland en de appels komen van telers rond Lelystad.

Lelystads Lekkerding van Brood- & Banketbakkerij Prins

Het blauwe doosje waarin het taartje is verpakt, is ontwikkeld door City Marketing Lelystad en staat vol slogans over Lelystad. Als aanvulling op het taartje verkoopt Brood- & Banketbakkerij Prins ook stukjes van 5 x 5 cm Lelystads Lekkerding, die vaak worden geserveerd tijdens recepties.

Recept voor 90 stuks

20.700 gram harde wener deeg
5400 gram hooiboter
14 gram vloeibaar eidooier
5400 gram hele eieren
50 gram bakkerszout
10.800 gram cakepoeder
20.000 gram verse appelparten
500 gram kaneel

Werkwijze

Plak van 20 cm doorsnede uit het harde wener deeg steken. Pannetje fonceren. Cakebeslag erin spuiten. Waaier inleggen van appelpartjes die al bestoven zijn met kaneel.

Afbakken

Bakken op 150°C gedurende 45 minuten en daarna een paar minuten op 200°C.
Na het bakken en afkoelen abricoteren.

Kostprijs: €5,74
Verkoopprijs: €7,15

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels